Νέα Υόρκη: Αποζημιώσεις σε 3 γυναίκες γιατί αστυνομικοί τις υποχρέωσαν να σηκώσουν τη μαντίλα τους

Νέα Υόρκη: Αποζημιώσεις σε 3 γυναίκες γιατί αστυνομικοί τις υποχρέωσαν να σηκώσουν τη μαντίλα τους

Ο δήμος της Νέας Υόρκης δέχθηκε να καταβάλει αποζημίωση 180.000 δολαρίων σε τρεις γυναίκες οι οποίες υποχρεώθηκαν από αστυνομικούς να σηκώσουν την μαντίλα τους για να τους πάρουν φωτογραφίες μετά την σύλληψή τους, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Καθεμία θα λάβει 60.000 ευρώ μετά τον συμβιβασμό αυτόν που επετεύχθη στις αρχές της εβδομάδας ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μπρούκλιν, όπου είχαν γίνει οι τρεις συλλήψεις, ανακοίνωσε η συνήγορός τους Ταχάνι Αμπούσι.

“Είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση”, δήλωσε η ίδια στο AFP, δίνοντας έμφαση στην “κοινή προσπάθεια” που έγινε για να βελτιωθεί το “εγχειρίδιο” των αστυνομικών.

“Η λύση που δόθηκε στην υπόθεση αυτή ήταν προς το καλύτερο συμφέρον όλων των εμπλεκόμενων πλευρών”, σχολίασε εκπρόσωπος της νομικής υπηρεσίας του δήμου της Νέας Υόρκης.

Οι δύο γυναίκες είχαν συλληφθεί το 2015 και η τρίτη το 2012.

Οι τρεις γυναίκες είχαν προσφύγει κατά του δήμου και της αστυνομίας της Νέας Υόρκης (NYPD).

Έκτοτε η αστυνομία της Νέας Υόρκης έχει λάβει νέες οδηγίες: οι συλληφθέντες που φορούν θρησκευτικό ένδυμα στο κεφάλι έχουν το δικαίωμα να μεταφερθούν σε ξεχωριστό θάλαμο για να ληφθεί με πλήρη διακριτικότητα η φωτογραφία τους από αστυνομικό του ιδίου φύλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter