Νέα Ζηλανδία: Πένθος για τον θάνατο του θρυλικού πρώην αρχηγού της Στιβ Σάμνερ (Video)

Νέα Ζηλανδία: Πένθος για τον θάνατο του θρυλικού πρώην αρχηγού της Στιβ Σάμνερ (Video)

Σε πένθος βυθίστηκε το ποδόσφαιρο της Νέας Ζηλανδίας, εξαιτίας του θανάτου του πρώην αρχηγού της εθνικής ομάδας Στιβ Σάμνερ, ο οποίος οδήγησε την χώρα του στην πρώτη της παρουσία σε Μουντιάλ, στην Ισπανία το 1982. O Σάμνερ ήταν 61 ετών και είχε καρκίνο του προστάτη.

«Έβαλε τη Νέα Ζηλανδία στον παγκόσμιο χάρτη του ποδοσφαίρου και η κληρονομιά του θα διαρκέσει για πάντα», δήλωσε ο επικεφαλής της ομοσπονδίας της χώρας, Άντι Μάρτιν. «Η ομάδα του ’82 ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στη Νέα Ζηλανδία και εμείς δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα χωρίς ό,τι έκαναν. Ο Στιβ θα μείνει στην ιστορία ως ένας σκληρός παίκτης που συγκλόνισε τη Νέα Ζηλανδία, μια χώρα ράγκμπι, που πίστευε ότι δεν υπήρχε κάτι άλλο εκεί έξω που ονομάζεται ποδόσφαιρο».

Ο μεσοεπιθετικός, γεννήθηκε στην Αγγλία και πέρασε την καριέρα του στους νέους της Μπλάκπουλ και Πρέστον πριν από τη μετάβαση στη Νέα Ζηλανδία το 1973, παίζοντας με την την Κρ;iσρτσουρχ Γιοιυνάιτεντ, Μανουρέβα και Γκίσμπορν Σίτι. Ο Σάμνερ Sumner κέρδισε πέντε πρωταθλήματα και έξι Κύπελλα Νέας Ζηλανδίας.

Έπαιξε 105 φορές για τη Νέα Ζηλανδία, 58 εκ των οποίων είχαν χαρακτηριστεί ως internationals «Α» από το 1976 έως το 88. Σκόραρε το πρώτο γκολ για τη Νέα Ζηλανδία σε μία ήττα (5-2) από την Σκωτία και έχασε 3-0 στη Σοβιετική Ένωση και 4-0 από τη Βραζιλία σ άλλα παιχνίδια του ομίλου, βάζοντας πάντως την περιοχή της Ωκεανίας στην παγκόσμια σκηνή.

«Τα επιτεύγματα του Στιβ και της ομάδα κατά τη διάρκεια της διαδρομής για το Παγκόσμιο Κύπελλο, δημιούργησαν μια ισχυρή κληρονομιά για το ποδόσφαιρο της Νέας Ζηλανδίας, καθώς επίσης και την περιοχή της Ωκεανίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας Ωκεανίας Νταβίντ Τσουνγκ. «Είναι πραγματικά μια θλιβερή ημέρα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter