Νέες συμβάσεις στους δήμους για τους τομείς καθαριότητας

Νέες συμβάσεις στους δήμους για τους τομείς καθαριότητας

Παραδόθηκε στην ΚΕΔΕ η τροπολογία για τις συμβάσεις εργασίας στις υπηρεσίες καθαριότητας. Αντιδράσεις από τη ΝΔ

Παραδόθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη η τροπολογία που αφορά στις συμβάσεις εργασίας στις υπηρεσίες καθαριότητας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η ΚΕΔΕ ενημερώθηκε για την νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση τόσο για την πρόσληψη μόνιμου, τακτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ στους τομείς καθαριότητας των Δήμων, με προσδιορισμό των αναγκών από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσο και για την απασχόληση του υφιστάμενου προσωπικού με νέες συμβάσεις. 

Η ρύθμιση, η οποία θα κατατεθεί στη Βουλή την προσεχή Δευτέρα, προβλέπει τη σύναψη νέων συμβάσεων για τους συμβασιούχους – παρατασιούχους των δήμων μέχρι να αναρτηθούν οι προσωρινοί πίνακες από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για 2.500 μόνιμες προσλήψεις στον τομέα καθαριότητας.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ εξέφρασε επιφυλάξεις. Όπως επισήμανε, «η κυβέρνηση οφείλει να βρει λύση σε ένα πρόβλημα το οποίο δημιουργήθηκε με δική της ευθύνη και υπαιτιότητα. Από τη συζήτηση που έγινε διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν ορισμένα ‘’αγκάθια’’, τα οποία θα μελετήσει το νομικό τμήμα της ΚΕΔΕ και στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 11:30 το πρωί της Δευτέρας θα λάβουμε τις τελικές μας αποφάσεις σχετικά με το επίμαχο κείμενο της τοπολογίας».

Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι «στόχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πρώτου βαθμού είναι να μονιμοποιηθούν και να διατηρήσουν τις θέσεις τους οι συμβασιούχοι, ενώ για το καλό των πολιτών μας είναι ανάγκη να εξασφαλίσουμε καθαρές τις πόλεις μας».

Να σημειωθεί ότι μοναδικό θέμα συζήτησης της Έκτακτης Συνεδρίασης, η οποία θα ξεκινήσει της Δευτέρα 26 Ιουνίου στις 11:30 το πρωί στα γραφεία της ΚΕΔΕ (Ακαδημίας & Γεναδίου 8, 3ος όροφος) θα είναι “Οι εξελίξεις στο ζήτημα των συμβασιούχων μετά την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας από το υπουργείο.Εσωτερικών”.

Παρέμβαση από τη ΝΔ

Παρέμβαση για το θέμα των συμβασιούχων και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τα σκουπίδια αναμένεται να κάνει τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την ίδια ώρα η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση για εμπαιγμό στο συγκεκριμένο θέμα, τονίζοντας πως «οι κυβερνητικοί αρχιτέκτονες του σημερινού χάους στην καθαριότητα, συνεχίζουν να εμπαίζουν τους συμβασιούχους και την κοινωνία και να αγνοούν το Σύνταγμα και τη Δικαιοσύνη».

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος κατηγορεί την κυβέρνηση πως «αντί να ζητήσουν μια συγγνώμη από τους εργαζόμενους και να βρουν μια ρεαλιστική λύση για τα δεδουλευμένα, υπόσχονται μονιμοποιήσεις με συγκαλυμμένο τρόπο» και κάνει λόγο για ανικανότητα και πανικό, αλλά και για αγάπη της κυβέρνησης για την καρέκλα, η οποία δεν την αφήνει να βάλει μυαλό. Η ΝΔ υπενθυμίζει πως, ήδη, οι ανανεώσεις συμβάσεων που ξεκίνησαν με το νόμο Κατρούγκαλου, τον Μάιο του 2015, έχουν κριθεί αντισυνταγματικές από το Ανώτατο Δικαστήριο και διερωτάται πώς η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην εκ νέου ανανέωσή τους.

Φυσικά, όπως πάντα, αγνοεί τις δικές της ευθύνες για τα πεπραγμένα στους ΟΤΑ όλα τα προηγούμενα χρόνια που ήταν κυβέρνηση…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter