Νέες τουρκικές προκλήσεις: Δεν θα επιτρέψουμε «μονομερείς» ενέργειες στην Κύπρο

Νέες τουρκικές προκλήσεις: Δεν θα επιτρέψουμε «μονομερείς» ενέργειες στην Κύπρο

Η Άγκυρα δεν πρόκειται να επιτρέψει στην Κύπρο «μονομερείς» έρευνες στον θαλάσσιο χώρο του νησιού, διεμήνυσε, ο υπουργός Ενέργειας της γειτονικής χώρας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Μιλώντας σε φόρουμ για την ενέργεια στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Αλμπαϊράκ ξεκαθάρισε ότι η Αγκυρα θα μπλοκάρει την έρευνα για υδρογονάνθρακες από τη στιγμή που δεν υπάρχει συμφωνία για την επανένωση της Κύπρου, σύμφωνα με το Reuters.

Σημειώνεται ότι τα τουρκικά πολεμικά, εδώ και δύο εβδομάδες, παρεμποδίζουν το γεωτρύπανο της ιταλικής εταιρείας ENI στο οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, με αποτέλεσμα να παραμένει ακινητοποιημένο.

Από την πλευρά του, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, δήλωσε ότι η διάτρηση στη συγκεκριμένη περιοχή θα μπορούσε να εγκαταλειφθεί εάν τα τουρκικά ναυτικά σκάφη συνεχίσουν να παρεμποδίζουν το γεωτρύπανο.

Τόνισε όμως ότι πρέπει να συνεχιστούν οι προγραμματισμένες διερευνητικές γεωτρήσεις σε άλλες περιοχές.

Την ίδια ώρα, ο CEO της εταιρείας, τόνισε ότι η ENI πιθανότατα θα αποσύρει το γεωτρύπανο από την περιοχή, χωρίς ωστόσο, όπως ανέφερε, να τερματίσει ολοκληρωτικά τα σχέδια για έρευνες στον θαλάσσιο χώρο του νησιού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter