Νεκρή εργαζόμενη στην καθαριότητα του δήμου Πύργου – Την πάτησε το απορριμματοφόρο

Νεκρή εργαζόμενη στην καθαριότητα του δήμου Πύργου – Την πάτησε το απορριμματοφόρο

Δεν έχουν τέλος τα εργατικά δυστυχήματα, καθώς μία ακόμη δημοτική υπάλληλος καθαριότητας ήρθε να προστεθεί στην μακρά λίστα των εργαζομένων που άφησαν την τελευταία τους πνοή εν ώρα εργασίας.

Σύμφωνα με το ilialive.gr η εργαζόμενη στην καθαριότητα του Δήμου Πύργου, εν ώρα υπηρεσίας στο Κατάκολο, βρισκόταν στο πίσω μέρος του απορριμματοφόρου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε από αυτό και βρέθηκε κάτω από τις ρόδες του.

Η γυναίκα, σύμφωνα πάντα με το ilialive.gr, τραυματίστηκε στο πρόσωπο και στα πόδια. Για τον απεγκλωβισμό της χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής. Κατόπιν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πύργου, όπου και υπέκυψε στα τραύματά της.

Συνελήφθη ο οδηγός του απορριμματοφόρου

Στη σύλληψη οδηγού του απορριμματοφόρου έχει προχωρήσει η αστυνομία με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου Πύργου Κώστας Διαμαντόπουλος «το περιστατικό μεταφέρθηκε στο τμήμα επειγόντων, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών η άτυχη γυναίκα εξέπνευσε λίγο αργότερα εξαιτίας της βαρύτητας των τραυμάτων της».

Συγκλονισμένος δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων στον Δήμο Χρήστος Γαρύφαλλος. «Η συνάδελφος ήταν εργαζόμενη στον τομέα καθαριότητας με σύμβαση και ήταν παντρεμένη και μητέρα δύο μικρών κοριτσιών. Ακόμη δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς έγινε αυτό το δυστύχημα. Ο οδηγός του απορριμματοφόρου είναι από τους πλέον έμπειρους και βρίσκεται σε κατάσταση σοκ».

Την υπόθεση ερευνά το αστυνομικό τμήμα Πύργου.

Μεγαλώνει ο μαύρος κατάλογος των νεκρών εργαζομένων

Τα τελευταία χρόνια πολλοί εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας των Δήμων έχουν χάσει τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον θάνατο της 62χρονης εργαζόμενης του Δήμου Ζωγράφου, Ντανιέλας Πρελορέντζου, που άφησε την τελευταία της πνοή δουλεύοντας διπλοβάρδια.

Εξάλλου σε πρόσφατο δυστύχημα στη Σκάλα Λακωνίας τρεις εργάτες έχασαν τη ζωή τους, ο νεότερος εκ των οποίων ήταν μόλις 22 ετών. Απανωτά είναι δε τα δυστυχήματα με θύματα εργαζόμενους ντελίβερι

Εργατικά σωματεία και ομοσπονδίες καταγγέλλουν έλλειψη μέτρων ασφαλείας από τους εργοδότες και εντατικοποίηση της εργασίας, ελλιπή εκπαίδευση καθώς και ανεπάρκεια των ελεγκτικών μηχανισμών για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter