Νεκρός και ο 7χρονος

Νεκρός και ο 7χρονος

Ο παππούς του τον έψαχνε, αλλά δεν θα τον ξαναδεί. Οι αρχές της Καταλονίας ταυτοποίησαν τη σορό του…

Επιβεβαιώθηκε σήμερα από την αρχή πολιτικής προστασίας της Καταλονίας ο θάνατος του 7χρονου Βρετανοαυστραλού Τζούλιαν Κάντμαν, ο παππούς του οποίου είχε απευθύνει στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης απεγνωσμένη έκκληση για τον εντοπισμό του, έπειτα από την επίθεση με το βαν στη Βαρκελώνη.

Ο Τζούλιαν Αλεσάντρο Κάντμαν βρισκόταν στη Λα Ράμπλα με τη τη μητέρα του την Πέμπτη όταν βανάκι έπεσε πάνω στο πλήθος ντόπιων και τουριστών σκοτώνοντας 13 ανθρώπους σε μια επίθεση την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο.

«Καθώς απολάμβανε τα αξιοθέατα στη Βαρκελώνη με τη μητέρα του, πήραν με θλιβερό τρόπο τον Τζούλιαν μακριά μας» τονίζει η οικογένειά του σε μια ανακοίνωση που διένειμε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, επιβεβαιώνοντας τον θάνατο του παιδιού.

«Είχε τόση ενέργεια, ήταν αστείος, με χιούμορ, έφερνε πάντα το χαμόγελο στα πρόσωπά μας» επισημαίνεται.

«Υπήρξαμε τόσο ευλογημένοι που τον είχαμε στις ζωές μας και θα θυμόμαστε το χαμόγελό του κρατώντας ζωντανή τη μνήμη του στις καρδιές μας».

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών επιβεβαίωσαν επίσης σήμερα με ανάρτησή τους στο Twitter ότι ταυτοποίησαν, μεταξύ των 14 νεκρών των δύο επιθέσεων στην Καταλονία, άλλα δύο θύματα, ιταλικής και βελγικής υπηκοότητας, χωρίς να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες.

Έπειτα από αυτές τις ταυτοποιήσεις, ο αριθμός των θυμάτων που αναγνωρίστηκαν επισήμως από τις αρχές, οι οποίες ενημέρωσαν τις οικογένειές τους, ανέρχεται σε 12: τέσσερα είναι ισπανικής υπηκοότητας, δύο πορτογαλικής, δύο ιταλικής, ένα αμερικανικής, ένα ισπανοαργεντίνικης, ένα βελγικής και ένα βρετανοαυστραλικής.

Μεταξύ των Ισπανών που σκοτώθηκαν βρίσκεται κι ένα αγοράκι 3 ετών.

Εκ των 126 τραυματιών και από τις δύο επιθέσεις, οι 51 παραμένουν υπό νοσηλεία σήμερα, σύμφωνα με τον πρόσφατο απολογισμό της τοπικής κυβέρνησης. Δέκα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και 13 σε σοβαρή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter