Νεκρός ο κυβερνήτης του αεροσκάφους που συνετρίβη – Τριήμερο πένθος στην Πολεμική Αεροπορία (Photos)

Νεκρός ο κυβερνήτης του αεροσκάφους που συνετρίβη – Τριήμερο πένθος στην Πολεμική Αεροπορία (Photos)

Νεκρός εντοπίσθηκε ο κυβερνήτης του διθέσιου εκπαιδευτικού αεροπλάνου της Πολεμικής Αεροπορίας Τ2 Buckeye που συνετρίβη λίγο πριν τις 9 το πρωί, βόρεια της Σπάρτης ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση.

Νεκρός εντοπίστηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, ο επισμηναγός κυβερνήτης Νικόλαος Βασιλείου του εκπαιδευτικού σκάφους Τ-2 της Πολεμικής Αεροπορίας, που συνετρίβη σήμερα ανάμεσα στην Σπάρτη και στην Καλαμάτα, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης οι δύο χειριστές του αεροσκάφους, για άγνωστους μέχρι στιγμή λόγους, στις 8:50 πμ και ενώ πετούσε 7 ναυτικά μίλια βορείως της Σπάρτης προέβησαν σε εγκατάλειψή του. Ο συγκυβερνήτης βρέθηκε σώος από τις ομάδες έρευνας και διάσωσης, αλλά δυστυχώς λίγο αργότερα οι δυνάμεις της πυροσβεστικής εντόπισαν την σωρό του άτυχου επισμηναγού. Οι δύο επισμηναγοί ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών. Το ΓΕΑ έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την εκπαιδευτική βάση της Καλαμάτας. 

Τριήμερο εθνικό πένθος στην αεροπορία

Πολύ δύσκολη ημέρα για την Πολεμική Αεροπορία χαρακτήρισε τη σημερινή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μετά την πτώση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους στην Τρίπολη κατά τη διάρκεια άσκησης, όπου σκοτώθηκε ο ένας εκ των δύο πιλότων. Κατά τη διάρκεια συζήτησης με δημοσιογράφους, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι θα κηρυχθεί τριήμερο πένθος στην Πολεμική Αεροπορία.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι οι δύο πιλότοι ήταν έμπειροι, ενώ η άσκηση κατά τη διάρκεια της οποίας συνέβη το δυστύχημα ήταν πτήση περιδίνησης. Ο πιλότος, ο οποίος χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα, ειδοποίησε από το έδαφος και τον βρήκαν πολύ γρήγορα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο 251 ΓΝΑ, ενώ ο άλλος βρέθηκε εντός του αεροσκάφους.

Σημειώνεται, ότι σε περιπτώσεις που είναι αναγκαία η εγκατάλειψη του αεροσκάφους, πάντα εκτινάσσεται πρώτος ο δεύτερος πιλότος, ο οποίος είναι ο εκπαιδευτής και καθεται στην πίσω θέση.

Και οι δύο πιλότοι ήταν επισμηναγοί. Ο πιλότος που βρέθηκε νεκρός ήταν 39 ετών και πατέρας δύο παιδιών.

Τέλος, προσερχόμενη στη συνάντησή της με τον κ. Καμμένο η κ. Κατερίνα Παπακώστα εξέφρασε τη θλίψη και την οδύνη της για το δυστύχημα και τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια του επισμηναγού.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter