Νέο Audi Q3

Νέο Audi Q3

Σπορ αίσθηση, μεγαλύτερες διαστάσεις, περισσότερη άνεση, κορυφαία χρηστικότητα καιασφάλεια. Ψηφιακός πίνακας οργάνων, οθόνη αφής ΜΜΙ, υποδειγματική συνδεσιμότητα. Τέλος κορυφαίο σύστημα τετρακίνησης quattro.

Στη δεύτερη πλέον γενιά του, το νέο Audi Q3 επιστρέφει πιο εντυπωσιακό και ολοκληρωμένο από ποτέ! Δεν είναι μόνο η εξωτερική εμφάνιση, αλλά το συνολικό πακέτο, που ενθουσιάζει. Με συστήματα και λειτουργίες από μεγαλύτερες κατηγορίες, στην υπηρεσία του οδηγού όταν παρκάρει, όταν κινείται στην πόλη ή ταξειδεύει στον αυτοκινητόδρομο. Με σύστημα τετρακίνησης quattro για τις εκτός δρόμου αποδράσεις. Με εξαιρετική χρηστικότητα χάρη στους μεγάλους χώρους και τις αμέτρητες πρακτικές διευκολύνσεις. Όπως και τα κορυφαία μοντέλα της Audi, το νέο Q3 διαθέτει ψηφιακό κόκπιτ και ένα προηγμένο σύστημα MMI με οθόνη αφής, ενώ μοναδικά είναι τα επίπεδα άνεσης που προσφέρει, χάρη στην εξελιγμένη ανάρτηση.

Το νέο Audi Q3 δείχνει και είναι πολύ πιο σπορ από τον προκάτοχό του. Εμπρός, τηνταυτότητα καθορίζουν το οκτάγωνο μοτίβο της μάσκας Singleframe με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα και οι στενοί προβολείς με τεχνολογία LED. Η κορυφαία έκδοση διαθέτει προβολείς Matrix LED με έξυπνη προσαρμογή της φωτεινής δέσμης στις συνθήκες του δρόμου. Στο πλάι, σημαντικά είναι τα γραφικά φωτισμού καθώς και το αποτύπωμα των προβολέων και των πίσω φωτιστικών σωμάτων. Τα περιγράμματα είναι εμπνευσμένα από το quattro DNΑ της Audi και κάνουν το SUV να φαίνεται ακόμη πιο φαρδύ με τα διαφορετικού χρώματος τόξα να δημιουργούν μία έντονη off-road αντίθεση.

Μεγάλο και προσαρμόσιμο: η έννοια του χώρου – Το νέο Audi Q3, βασισμένο στη μεταβλητή πλατφόρμα του Group, έχει μεγαλώσει σχεδόν σε όλες του τις διαστάσεις και είναι από τα μεγαλύτερα στην κατηγορία του. Το μήκος του φτάνει τα 4.485 χιλιοστά και είναι 97 χλστ. πιο μακρύ από το απερχόμενο μοντέλο. Το πλάτος έχει αυξηθεί κατά 25 χλστ. και φτάνει τα 1.856 χλστ. συνολικά, αλλά με ύψος 1.585 χλστ. είναι 5 χλστ. χαμηλότερο από το αμάξωμα του Q3 της πρώτης γενιάς – τονίζοντας ακόμα περισσότερο την σπορ εντύπωση. Στο μεταξόνιο έχουν προστεθεί 77 χλστ. φτάνοντας τα 2.680 χλστ., διασφαλίζοντας μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες.

Διαθέτοντας σπορ θέση οδήγησης, το νέο Audi Q3 προσφέρει πολύ καλή ορατότητα και περιμετρικό έλεγχο. Η άνεση είναι ανάλογη μοντέλων από την αμέσως ανώτερη κατηγορία ενώ τα πίσω καθίσματα σύρονται εμπρός/πίσω κατά 150 χιλιοστά, με τις διαιρούμενες (40/20/40) ράχες τους να έχουν επτά θέσεις κλίσης.

Ο χώρος αποσκευών προσφέρει συνολικά 530 ή 675 λίτρα και αυξάνεται στα 1.525 λίτρα με τις πλάτες των καθισμάτων διπλωμένες. Το ύψος φόρτωσης μπορεί να ρυθμιστεί σε τρία επίπεδα. Το χαμηλό ύψος των 748 χλστ. διευκολύνει στη φόρτωση βαριών αντικειμένων ενώ η ηλεκτρομηχανικά υποβοηθούμενη πόρτα του χώρου αποσκευών προσφέρει εύκολη πρόσβαση και σε συνδυασμό με ένα διακόπτη διευκόλυνσης μπορεί να ανοίξει ή να κλείσει με μία κίνηση του ποδιού.

Ένας νέος, ψηφιακός κόσμος – Η λειτουργία και η προβολή των πληροφοριών και ενδείξεων έχει περάσει σε άλλο επίπεδο καθώς η Audi έχει καταργήσει τα κλασσικά αναλογικά όργανα. Στο νέο Q3 υπάρχει μια πληθώρα επιλογών για τα μεγέθη οθονών και του ψηφιακού πίνακα οργάνων που έχει στη διάθεσή του ο οδηγός. Ακόμη και στην έκδοση με το στάνταρ MMI radio υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη διαγώνιου 10,25 ιντσών, που μπορεί να αναβαθμιστεί στις 12,5 ίντσες, την οποία ο οδηγός διαχειρίζεται και από το πολυλειτουργικό τιμόνι. Το MMI radio plus περιλαμβάνει επίσης μια οθόνη αφής διαγώνιου 8,8 ιντσών που βρίσκεται στο μέσο του ταμπλό ενώ στην κορυφαία έκδοση εξοπλισμού ανεβαίνει στις 10,1 ίντσες.

Το νέο Q3 εξοπλίζεται με διάφορα συστήματα πολυμέσων εξασφαλίζοντας πρωτόγνωρη συνδεσιμότητα, κάτι που, σύμφωνα με έρευνες, είναι πολύ ψηλά στη λίστα προτιμήσεων των πελατών. Λειτουργίες από μοντέλα μεγαλύτερων κατηγοριών είναι διαθέσιμες και στο νέο Q3. Η πλοήγηση, για παράδειγμα, αναγνωρίζει τις προτιμήσεις του οδηγού βάσει προηγούμενων διαδρομών, χρησιμοποιώντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για τη συνολική κατάσταση της κυκλοφορίας στους δρόμους.

Ευκολία και ασφάλεια: Συστήματα υποβοήθησης οδηγού – Το νέο Audi προσφέρει τον πληρέστερο εξοπλισμό ασφάλειας στην κατηγορία του. Στο βασικό ή προαιρετικό εξοπλισμό ανήκουν συστήματα όπως το ενεργητικό cruise control, το οποίο διατίθεται προαιρετικά με το S tronic, που ενσωματώνει τις λειτουργίες της ενεργητικής υποβοήθησης ταχύτητας (adaptive speed assist), της υποβοήθησης κυκλοφοριακής συμφόρησης (traffic jam assist) και της διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (active lane assist). Ακόμα, το σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης (park assist), το σύστημα ελέγχου διασταύρωσης (cross traffic assist), το σύστημα πρόληψης και αποφυγής σύγκρουσης (Audi pre sense front safety system) και άλλα.

Απόλαυση εντός και εκτός δρόμου: κινητήρες, ανάρτηση, quattro – Στο λανσάρισμα του νέου Q3 η Audi θα προσφέρει τέσσερις εκδόσεις: τρεις με βενζινοκινητήρες και μια πετρελαιοκίνητη, σε συνδυασμό με κίνηση στους εμπρός τροχούς ή με τετρακίνηση quattro. Η ισχύς τους κυμαίνεται από 150 έως 230 ίππους, ενώ όλες οι μονάδες είναι τετρακύλινδρες με άμεσο ψεκασμό και υπερτροφοδότηση. Τη μετάδοση αναλαμβάνει ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή ένα αυτόματο S tronic επτά σχέσεων.

Τέλος, όταν οι συνθήκες του δρόμου το απαιτήσουν ή ο οδηγός θελήσει να οδηγήσει το νέο Q3 εκτός δρόμου, η τεχνολογία quattro αποδεικνύει γιατί εδώ και 35 χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς στην αυτοκίνηση. Μία τεχνολογία που εγγυάται ακόμα μεγαλύτερη πρόσφυση και εξαιρετικά δυναμική συμπεριφορά σε καθημερινές συνθήκες, σε κάθε καιρό και σε κάθε δρόμο, ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες εκτός δρόμου. Μία μοναδική ιστορία επιτυχίας, που συνεχίζεται αμείωτη και στο νέο Q3.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter