Νέο βιβλίο βάζει «φωτιά» στον Λευκό Οίκο – Στο «στόχαστρο» η Ιβάνκα Τραμπ

Νέο βιβλίο βάζει «φωτιά» στον Λευκό Οίκο – Στο «στόχαστρο» η Ιβάνκα Τραμπ

Ο συγγραφέας ενός νέου βιβλίου σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, ισχυρίζεται ότι η Κέλιαν Κόνγουεϊ αποτελεί την “πρώτη πηγή” διαρροής πληροφοριών μεταξύ των υψηλόβαθμων στελεχών του επιτελείου Τραμπ, μεταδίδει το CNN.

Ο Ρόναλντ Κέσλερ έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή του CNN “State of the Union” και στον Τζέικ Τάπερ. Ο Κέσλερ είναι ο συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο: “Ο Λευκός Οίκος του Τραμπ: Αλλάζοντας τους Κανόνες του Παιχνιδιού,” που κυκλοφορεί αύριο. Ο συγγραφέας, ισχυρίζεται ότι ο Κόνγουεϊ που είναι υψηλόβαθμη σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, ενώ ήταν πρώην διευθύντρια της προεκλογικής του εκστρατείας, διαρρέει προς τα αμερικανικά ΜΜΕ τις περισσότερες πληροφορίες, από οποιονδήποτε άλλον αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ο Κέσλερ είπε στον Τάπερ ότι στην διάρκεια τουλάχιστον μιας συνέντευξης του με την Κόνγουεϊ ή ίδια, ξέχασε ότι η συνέντευξη ηχογραφούνταν κι επιτέθηκε κατά των συνεργατών της στον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με τον Κέσλερ, η Κόνγουεϊ είπε μερικά από τα “πιο χειρότερα, αιχμηρά και ειλικρινώς αναληθή” πράγματα σχετικά με τον πρώην Προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ρέινς Πρίμπους.

Παράλληλα, η ίδια, έχει ασκήσει κριτική για την Ιβάνκα Τραμπ, αλλά και για τον σύζυγό της Τζάρεντ Κούσνερ, που είναι γαμπρός, αλλά και υψηλόβαθμος σύμβουλος του Τραμπ. “Έτσι, εάν διερωτάστε γιατί υπάρχουν τόσες διαρροές από τον Λευκό Οίκο, ένας λόγος είναι η Κέλιαν Κόνγουεϊ, που είναι πρώτη στην διαρροή πληροφοριών,” δήλωσε ο Κέσλερ.

Ο Λευκός Οίκος δεν ανταποκρίθηκε άμεσα, σε αίτημα του CNN για σχολιασμό των εξελίξεων.

Υποστηρίζοντας ότι το βιβλίο του περιέχει αρκετές “σημαντικές πληροφορίες” σχετικά με την σημερινή κατάσταση στον Λευκό Οίκο, ο Κέσλερ τόνισε πως ο πρόεδρος Τραμπ καταλαβαίνει ότι τόσο η Ιβάνκα Τραμπ, όσο κι ο Κούσνερ αποτελούν “προβλήματα.”

Στο βιβλίο του, ο Κέσλερ γράφει: “Στο τέλος, ο Τζάρεντ και η Ιβάνκα θα ασκήσουν πιέσεις για τις πιο καταστροφικές κι ανόητες αποφάσεις της προεδρίας Τραμπ. Ο ίδιοι, στερούνται βασικών γνώσεων για την λειτουργία της κυβέρνησης, για την λειτουργία μιας προεκλογικής εκστρατείας, αλλά και για την πολιτική. Πιο σημαντικό απ’ όλα είναι το γεγονός ότι δεν κατανοούν τις πολιτικές επιπτώσεις των ενεργειών τους.”

Ο Κέσλερ είπε στον Τάπερ, ότι το ζευγάρι, “άσκησε πιέσεις για την απόλυση του Κόμεϊ, η οποία ήταν καταστροφική, ενώ είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην πρόσληψη του Άντονι Σκαραμούτσι, που ήταν ο πρώην Διευθυντής Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου. Ο συγγραφέας του βιβλίου, χαρακτήρισε την πρόσληψη του Σκαραμούτσι ως “την πιο παράλογη πρόσληψη που έγινε στην ιστορία του Λευκού Οίκου.”

Ο Κέσλερ υποστηρίζει επίσης, ότι παρά το γεγονός πως ο πρόεδρος Τραμπ βλέπει την Ιβάνκα και τον Τζάρεντ ως “προβλήματα,” είναι απίθανο ότι οι δύο θα εγκαταλείψουν τον Λευκό Οίκο, καθώς η απόλυση μελών της οικογένειας του, θα είναι μία ασυνήθιστη κίνηση για τον Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter