Τι θα κάνει τώρα η Μισέλ Ομπάμα;

Τι θα κάνει τώρα η Μισέλ Ομπάμα;

Σε λίγες εβδομάδες, η Μισέλ Ομπάμα θα αφήσει πίσω της τον Λευκό Οίκο και θα παραδώσει τον θρόνο της στην Μελάνια Τράμπ,μετά από οκτώ χρόνια. Τι θα κάνει τώρα η πρώτη κυρία των ΗΠΑ; Ποια θα είναι τα επόμενα βήματά της;

Η Ζακλίν Κένεντι ξαναπαντρεύτηκε και έγινε εκδότρια. Η Λόρα Μπους παραμένει αφιερωμένη στη μάχη κατά του αναλφαβητισμού και υπέρ των γυναικών στο Αφγανιστάν. Η Χίλαρι Κλίντον ξεκίνησε τη δική της πολιτική καριέρα.

Το Associated Press προσπάθησε να την βοηθήσει στα επόμενα βήματα μετά τον Λευκό Οίκο. Δίνοντάς της κάποιες επιλογές για μετά τις 20 Ιανουαρίου που θα εγκαταλείψει τον τίτλο της.

Ας δούμε λοιπόν τις προτάσεις :

Να κάνει διακοπές

Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει δηλώσει για εκείνη ότι «θα κάνει πραγματικά ωραίες διακοπές, γιατί τις αξίζει. Με ανέχεται για αρκετό καιρό». Άλλωστε και ο Μπαράκ Ομπάμα μετά την επίσκεψή του στην Ακρόπολη δήλωσε ότι θα επιστρέψει στην χώρα μας για διακοπές.

Να γράψει τα απομνημονεύματά της

Όλες οι Πρώτες Κυρίες που σέβονται τον τίτλο τους το κάνουν. Εκείνη γιατί όχι; Ως η πρώτη αφροαμερικανίδα που είχε αυτόν τον ρόλο και ως κάποια που έχει μιλήσει ελάχιστα για την προσωπική ζωή της στον Λευκό Οίκο, οι εκδότες θα της πρόσφεραν εκατομμύρια για τα δικαιώματα των απομνημονευμάτων της. Η Κλίντον πήρε προκαταβολή 8 εκατ. δολάρια όταν έβγαλε το δικό της βιβλίο το 2003, το «Living History».

Να ασχοληθεί με το νέο σπίτι της οικογένειας

Οι Ομπάμα σκοπεύουν να παραμείνουν στην Ουάσινγκτον, ώστε να τελειώσει το σχολείο η 15χρονη Σάσα. Συνήθως οι Αμερικανοί πρόεδροι φεύγουν από την πόλη όταν τελειώνει η θητεία τους, αλλά οι Ομπάμα νοικιάζουν σπίτι στην ακριβή γειτονιά Καλοράμα.

Να συνεχίσει να ασχολείται με τις πρωτοβουλίες της

Έχει πει ότι θα συνεχίσει να εργάζεται πάνω στα ζητήματα με τα οποία ασχολήθηκε όσο ήταν Πρώτη Κυρία. Αυτά περιελάμβαναν την παιδική παχυσαρκία και την εκπαίδευση κοριτσιών σε όλο τον κόσμο.

«Πάντα ένιωθα πολύ ζωντανή χρησιμοποιώντας τα δώρα και τα ταλέντα μου για να βοηθήσω τους άλλους. Κοιμάμαι καλύτερα τη νύχτα. Είμαι πιο χαρούμενη», είπε στο τεύχος Δεκεμβρίου της Vogue. «Το ερώτημα είναι πώς θα ασχοληθώ με αυτά τα ζητήματα σε νέα βάση», είχε συμπληρώσει.

Να κάνει ομιλίες

Επέδειξε τη ρητορική ικανότητά της με μία ομιλία που άφησε καλές εντυπώσεις στο Συνέδριο των Δημοκρατικών, ενώ ακολούθησαν ομιλίες στην προεκλογική εκστρατεία κατά του Ντόναλντ Τραμπ. Η Οπρα Γουίνφρεϊ, φίλη της Ομπάμα, είχε δηλώσει ότι μετά από την πρώτη ομιλία της θα γίνει από τους πιο περιζήτητους ομιλητές. Η Κλίντον έβγαλε εκατομμύρια με ομιλίες επί πληρωμή όταν αποχώρησε από το υπουργείο Εξωτερικών. Και η Λόρα Μπους δίνει συχνά ομιλίες.

Να παρουσιάζει ένα talk show

Έχει δείξει ότι είναι πολύ άνετη μπροστά στις κάμερες σε αρκετές περιπτώσεις. Πιο πρόσφατα, συμπαρουσίασε με την Ελεν ΝτεΤζένερις την εκπομπή της. Μάλιστα ο Ρόι Αστον, επικεφαλής για τα τηλεοπτικά στο Gersh Agency σχολίασε ότι η Μισέλ Ομπάμα θα μπορούσε να είναι διάδοχος της Οπρα, γιατί έχει πολλά να πει.

Να μπει σε εταιρικά ΔΣ

Έχει κάποια εμπειρία σε αυτό, αλλά θα πρέπει να είναι προσεκτική. Παραιτήθηκε από το συμβούλιο εταιρείας το 2007, λίγο μετά από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μπαράκ Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές.

Πράγματα που πιθανότατα δεν θα κάνει

Να είναι υποψήφια

Τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει την επιστροφή της στον Λευκό Οίκο ως πρόεδρος, παρά την πίεση από τους Δημοκρατικούς που ενθουσιάστηκαν από τις ομιλίες της κατά του Τραμπ. Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει πει για την σύζυγό του ότι δεν έχει την υπομονή ή την κλίση για να είναι υποψήφια, όπως και ότι είναι πολύ ευαίσθητη για να μπει στην πολιτική. «Όχι, όχι. Δεν πρόκειται να το κάνω», είχε πει η ίδια.

Να επιστρέψει στη δικηγορία

Απόφοιτος της Νομικής του Χάρβαρντ, η Μισέλ Ομπάμα άσκησε τη δικηγορία σε εταιρεία του Σικάγο, αλλά εγκατέλειψε αυτή την καριέρα μετά από τους θανάτους του πατέρα της και ενός στενού φίλου. Εργάστηκε για την πόλη του Σικάγο πριν πάει στο University of Chicago Medical Center ως αντιπρόεδρος. Αυτή ήταν η τελευταία αμειβόμενη θέση που είχε πριν γίνει Πρώτη Κυρία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter