Αυστρία:Στο επίκεντρο το αγκάθι της ανεργίας

Αυστρία:Στο επίκεντρο το αγκάθι της ανεργίας

Στόχος, σύμφωνα με τον μελλοντικό νέο ομοσπονδιακό πρόεδρο της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, μετά την πρώτη άτυπη συνάντηση εργασίας που είχε την Τετάρτη στη Βιέννη με τον ομοσπονδιακό καγκελάριο Κρίστιαν Κερν, είναι η χώρα να επιστρέψει στα επίπεδα ανεργίας του παρελθόντος.

Θυμίζουμε ότι η Αυστρία πριν μερικά χρόνια είχε το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη 3%.

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός καγκελάριος και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών διαβεβαίωσε πως με μία ενεργή πολιτική στην αγορά εργασίας, επενδύσεις και επιδοτήσεις σε νεοφυείς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις , η κυβέρνηση συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατικού και (συντηρητικού) Λαϊκού Κόμματος θα λάβει μέσα στους επόμενους μήνες ανάλογα μέτρα για τον περιορισμό της ανεργίας.

Στις σύντομες δηλώσεις του ο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν δεν θέλησε να πάρει θέση στο “βέτο” που πρόβαλε κατά τις χθεσινές εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς κατά της συνέχισης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαικής Ενωσης με την Τουρκία.

Όπως σημείωσε, αυτή τη στιγμή θα αποφύγει τέτοιους σχολιασμούς, καθώς δεν είναι ακόμη ομοσπονδιακός πρόεδρος, αλλά προσεχώς θα έχει συνάντηση και με τον υπουργό Εξωτερικών.

Της στάσης της Αυστρίας στο θέμα της Τουρκίας υπεραμύνθηκε στις δηλώσεις του ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Κρίστιαν Κερν, ο οποίος, όπως ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, έχει ζητήσει και ο ίδιος επίσης επανειλημμένα τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.

Ο νέος ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, ο οποίος είναι ο όγδοος στη σειρά ομοσπονδιακός πρόεδρος της μεταπολεμικής Αυστρίας και ο πρώτος οικολόγος που αναλαμβάνει το ύπατο αξίωμα σε χώρα της Ευρώπης, πρόκειται να ορκιστεί στις 26 Ιανουαρίου, αναλαμβάνοντας για τα επόμενα έξι χρόνια τα νέα καθήκοντά του ως διάδοχος του εδώ και δώδεκα χρόνια ομοσπονδιακού προέδρου της χώρας, Χάιντς Φίσερ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter