“Hidden Figures”, οι Αφροαμερικανές της NASA (video)

“Hidden Figures”, οι Αφροαμερικανές της NASA (video)

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας και μάθετε την ιστορία για τρεις αφροαμερικάνες που έδωσαν μάχη για τα δικαιώματά τους ενώ δούλευαν για την αποστολή του Τζον Γκλεν στο διάστημα

Οι Κάθριν Τζ. Τζόνσον, Ντόροθι Βουν και Μέρι Τζάκσον είναι τρεις γυναίκες τα ονόματα των οποίων θα έπρεπε να γνωρίζουν όλοι. Είναι οι τρεις Αφροαμερικανές μαθηματικοί της NASA που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αποστολή του Τζον Γκλεν στο διάστημα, αλλά έδωσαν και μια δύσκολη μάχη για τα δικαιώματα των γυναικών και τα πολιτικά δικαιώματα στην Βιρτζίνια όπου ίσχυε ο φυλετικός διαχωρισμός.

Σήμερα, δεν υπάρχει τίποτα περίεργο στο γεγονός ότι μαύρες γυναίκες θα μπορούσαν να χειριστούν μια τέτοια αποστολή και σαφώς η NASA τηρούσε αρκετά ρεαλιστική στάση για να το αναγνωρίσει εκείνη την εποχή. Αυτό που δεν ήταν απαραίτητα προφανές το 1962 ήταν ότι οι «έγχρωμοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές» ή «κομπιούτερ με φούστες», όπως αποκαλούνταν από τη NASA, άξιζαν να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα και να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο σεβασμό όπως οι λευκοί άνδρες συνάδελφοί τους.

Η ταινία «Hidden Figures» παρουσιάζει την αληθινή ιστορία των τριών γυναικών μαθηματικών της NASA, οι υπολογισμοί των οποίων συνέβαλαν σε μερικά από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της Αμερικής στο διάστημα και εξερευνά μία άγνωστη πτυχή της ιστορίας των διαστημικών αποστολών, αλλά και τις φυλετικές εντάσεις και τις διακρίσεις με βάση το φύλο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter