Skoda Fabia τρίτης γενιάς με μειωμένη κατανάλωση

Skoda Fabia τρίτης γενιάς με μειωμένη κατανάλωση

Η Skoda Fabia 3ης γενιάς θέτει νέα δεδομένα στην μείωση της κατανάλωσης, στις χαμηλές εκπομπές ρύπων και στην εξοικονόμηση βάρους. Η ελαφρύτερη νέα Fabia ζυγίζει 980 κιλά και είναι έως 65 κιλά λιγότερα από το προηγούμενο μοντέλο, χάρη στην τεχνολογική πλατφόρμα MQB της VW.O τρικύλινδρος κινητήρας 1.0 MPI 75 ίππων έχει μέση κατανάλωση 4,8 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές CO2 108 γρ./χλμ. Ο τετρακύλινδρος κινητήρας 1.2 TSI 90 ίππων, καταναλώνει 4,7 λίτρα/100χλμ., εκπομπές CO2 107 γραμ./χλμ.Ο ισχυρότερος βενζινοκινητήρας στην γκάμα είναι ο 1.2 TSI 110 ίππων, κατανάλωση 4,8 λίτρα/100 χλμ. και εκπέμπει 110 γραμ. CO2/χλμ. Η έκδοση με τον κινητήρα 1.4 TDI 90 ίππων έχει ακόμη πιο χαμηλές εκπομπές ρύπων. Συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων και καταναλώνει μόνο 3,4 λίτρα /100 χλμ., εκπομπές CO2 88 γραμ./χλμ. 

Η Fabia διαθέτει και Ηλεκτρονικό Κλείδωμα Διαφορικού (EDS) με στάνταρ XDS+. Αυτά τα συστήματα βελτιώνουν την πρόσφυση και συνδυάζονται με το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας (ESC). Είναι δύο ενεργά συστήματα που επενεργούν στους εμπρός κινητήριους τροχούς και βελτιώνουν την πρόσφυση στις στροφές. Στις χαμηλές ταχύτητες και στην διάρκεια στροφής, τα συστήματα θα ενεργοποιηθούν όταν η εγκάρσια επιτάχυνση ξεπεράσει τα μόλις 0,15 G. Όταν το σύστημα ενεργοποιηθεί, υπάρχει επιβράδυνση του εμπρός εσωτερικού τροχού όταν είναι απαραίτητο, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της ροπής στον εξωτερικό τροχό. Στις στροφές, ο εσωτερικός τροχός δεν επιβραδύνεται μόνο κατά την επιτάχυνση αλλά και κατά το φρενάρισμα βελτιώνοντας την πρόσφυση για μέγιστη ασφάλεια.

Αξίζει να τονισθούν, η βραβευμένη σχεδίαση του αμαξώματος(red dot design award), οι μεγάλοι χώροι για τους επιβάτες, η μεγάλη αποθηκευτική ικανότητα, οι δυνατότητες διασυνδεσιμότητας, τα συστήματα πολυμέσων (mirrorlink), η ευκολία στην οδήγηση μέσα στην πόλη, η ασφάλεια 5 αστέρων, οι δυνατότητες εξατομίκευσης που ικανοποιούν και το νεανικό αγοραστικό κοινό. Από 10.800 ευρώ (Active 1.0 MPI 75 ίππων).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter