Συνελήφθησαν βουλευτές του HDP για την τρομοκρατική επίθεση στην Κων/πολη

Συνελήφθησαν βουλευτές του HDP για την τρομοκρατική επίθεση στην Κων/πολη

Δύο βουλευτές του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας συνελήφθησαν σε έρευνα που διεξάγεται μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη.

Πρόκειται για τις Τσαγλάρ Ντεμιρέλ και Μπεσίμ Κοντσά οι οποίες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή, την Δευτέρα το βράδυ συνελήφθησαν από την αστυνομία της Άγκυρας σε «αντιτρομοκρατική έρευνα στις επαρχίες Ντιγιάρμπακιρ και Μπατμάν» στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) επιβεβαίωσε στον λογαριασμό του στο Twitter τη σύλληψη των δύο βουλευτών, διευκρινίζοντας ότι έγινε μπροστά στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Άγκυρα. Μάλιστα η Ντεμιρέλ είναι πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του HDP, του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης.

Νωρίτερα, οι τουρκικές αρχές είχαν συλλάβει σχεδόν 300 μέλη του HDP σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και τους επικεφαλής του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα.

Να υπενθυμίσουμε πως στην τρομοκρατική επίθεση του περασμένου Σαββάτου μπροστά από το στάδιο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη, σκοτώθηκαν 44 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους αστυνομικοί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter