Οργή Τραμπ προς CIA για τους ισχυρισμούς ότι Ρώσοι χάκερς επηρέασαν τις εκλογές

Οργή Τραμπ προς CIA για τους ισχυρισμούς ότι Ρώσοι χάκερς επηρέασαν τις εκλογές

Έξαλλος φαίνεται πως είναι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρές επικρίσεις κατά της CIA με αφορμή τους ισχυρισμούς της ότι Ρώσοι χάκερς είχαν ανάμειξη στην εκλογική διαδικασία για την προεδρία των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter: «Μπορείτε να φανταστείτε εάν το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν διαφορετικό και ήμασταν ΕΜΕΙΣ που θα παίζαμε το χαρτί Ρωσία/CIA; Θα χαρακτηριζόταν ως θεωρία συνωμοσίας!».

Σύμφωνα μάλιστα με το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, ο Τραμπ αμφισβήτησε γενικότερα τους ισχυρισμούς και συνέχισε τα tweet «Εκτός κι εάν πιάσεις τους χακερς επ’ αυτοφώρω, είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσει κανείς ποιος ήταν πίσω από το χάκινγκ. Γιατί αυτό το θέμα δεν αναφέρθηκε πριν από τις εκλογές;», έγραψε την Δευτέρα ο Τραμπ σε ένα ακόμα tweet του.

Όλα ξεκίνησαν πριν από δύο μήνες, όταν το FBI είχε υποστηρίξει ότι η Ρωσία βρισκόταν πίσω από την παράνομη πρόσβαση στο δίκτυο υπολογιστών του Δημοκρατικού Κόμματος, ωστόσο προ ημερών η CIA προχώρησε περισσότερο υποστηρίζοντας ότι τα κίνητρα της Ρωσίας ήταν να βοηθήσει τη νίκη Τραμπ.

Αξιωματούχοι της CIA συγκεκριμένα είχαν δηλώσει στα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης πως “πιστεύουν ακράδαντα” πως Ρώσοι χάκερς προσπάθησαν να επηρεάσουν την εκλογική διαδικασία υπέρ του Τραμπ.

Το επιτελείο του νέου προέδρου απάντησε με σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται: “Αυτοί είναι οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν πει ότι ο Σαντάμ Χουσείν είχε στην κατοχή του όπλα μαζικής καταστροφής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter