Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Η Αριστερά προτείνει και πάλι τον Δ.Παπαδημούλη για αντιπρόεδρο του ΕΚ

Για ακόμα μια φορά, και με ευρύτατη συναίνεση, η ευρωομάδα της Αριστεράς (GUE/NGL) θα προτείνει και πάλι τον επικεφαλής της του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, για τη θέση του αντιπροέδρου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίο.

Να υπενθυμίσουμε ότι η θητεία προέδρου και αντιπροέδρων του ΕΚ είναι διαρκεί 2,5 χρόνια και η επόμενη εκλογή θα διεξαχθεί στις 17 Ιανουαρίου με μυστική ψηφοφορία. Σε αυτήν θα μετάσχουν οι 751 ευρωβουλευτές που εκπροσωπούν τους πολίτες των 28 κρατών-μελών.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μόνος Έλληνας και ο μόνος από την Αριστερά στο προεδρείο της ευρωβουλής και έχει εκλεγεί σε αυτή τη θέση ύστερα από πρόταση της ευρωομάδας της Αριστεράς, από τον Ιούλιο του 2014.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης μάλιστα, λίγο πριν από την β΄αξιολόγηση, έστειλε μήνυμα στους Ευρωπαίους ηγέτες, μ΄ ένα tweet του: «77 στα 80 προαπαιτούμενα της β΄αξιολόγησης έχουν κλείσει. Τα άλλα 3 είναι εφικτά. Ο Τόμσεν παίζει παιχνίδια εμπλοκής. Είναι η ώρα των ηγετών».

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.