Συνάντηση Καμμένου – Ντόσκοτσιλ, την Πέμπτη στη Βιέννη

Συνάντηση Καμμένου – Ντόσκοτσιλ, την Πέμπτη στη Βιέννη

Με το βλέμμα στραμμένο στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Αυστρίας και το προσφυγικό, αναμένεται να είναι οι συνομιλίες μεταξύ του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένου, με τον Αυστριακό ομόλογό του, Χάνς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, στην αυριανή επίσκεψη εργασίας στη Βιέννη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αυστριακού υπουργείου Άμυνας, ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας, Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, επιθυμεί να δώσει έμφαση στις διμερείς σχέσεις της Αυστρίας με την Ελλάδα, ενώ αναφέρεται επίσης ότι η αυριανή υποδοχή του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, θα γίνει με στρατιωτικές τιμές. Θα ακολουθήσουν οι συνομιλίες των δύο υπουργών και κατόπιν οι δηλώσεις τους στους εκπροσώπους Μέσων Ενημέρωσης.

Να υπενθυμίσουμε ότι κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα στις 6 Απριλίου, στο πλαίσιο της οποίας είχε επισκεφθεί και το κέντρο φιλοξενίας στο Σχιστό, ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας, είχε τονίσει, πως η Αυστρία αναγνωρίζει ότι τα ελληνικά σύνορα είναι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης.

Στις κοινές δηλώσεις τους με τον Έλληνα ομόλογό του, Πάνο Καμμένο, είχαν επισημάνει επίσης την ανάγκη θέσπισης και υλοποίησης πλέον μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, τη διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, τον ίσο καταμερισμό του αριθμού των προσφύγων-μεταναστών στις χώρες της ΕΕ, την υπογραφή και υλοποίηση των συμφωνιών μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τρίτων χωρών για τις επιστροφές μεταναστών και την ενίσχυση της Frontex σε επιχειρησιακό επίπεδο, ώστε να ανταποκρίνεται πιο γρήγορα στην αποστολή της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter