Ολάντ: Να απομακρυνθούν οι άμαχοι από το Χαλέπι υπό τον «έλεγχο διεθνών παρατηρητών»

Ολάντ: Να απομακρυνθούν οι άμαχοι από το Χαλέπι υπό τον «έλεγχο διεθνών παρατηρητών»

Την άμεση απομάκρυνση των αμάχων από το Χαλέπι «υπό τον έλεγχο διεθνών παρατηρητών και παρουσία ανθρωπιστικών οργανώσεων», ζήτησε ο Φρανσουα Ολάντ, σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία.

Ο πρόεδρος της γαλλικής Δημοκρατίας υπογράμμισε την “επιτακτικότητα από ανθρωπιστική πλευρά της κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι πληθυσμοί που έχουν εγκλωβιστεί στο Χαλέπι”, ανέφερε η προεδρία σε ανακοίνωση που εκδόθηκε έπειτα από το συμβούλιο άμυνας και εθνικής ασφαλείας υπό τον αρχηγό του κράτους.

«Ζήτησε να γίνουν τα πάντα προκειμένου οι άμαχοι να μπορέσουν να απομακρυνθούν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια υπό τον έλεγχο διεθνών παρατηρητών και παρουσία ανθρωπιστικών οργανώσεων», προστίθεται στην ανακοίνωση της προεδρίας.

Σύμφωνα με την προεδρία, «άμεση και χωρίς όρους βοήθεια και προστασία πρέπει να παρασχεθούν σε όλους τους κατοίκους του ανατολικού τμήματος του Χαλεπίου, χωρίς διάκριση και σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο».

Πέρα από αυτό, υπογράμμισε η προεδρία, «η διαπραγμάτευση μιας πολιτικής μετάβασης στη Συρία είναι απαραίτητη για μια βιώσιμη νίκη κατά της τρομοκρατίας στη χώρα αυτή».

Ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου για ένα «ανθρωπιστικό τελεσίγραφο» στο οποίο έκανε λόγο τις τελευταίες ημέρες ο Φρανσουά Ολάντ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στεφάν Λε Φολ, διευκρίνισε ότι επρόκειτο για μια «γαλλο-γερμανική πρωτοβουλία».

«Η δράση που θα αναληφθεί πρέπει να είναι διπλή, να ανοίξουν διάδρομοι ώστε ο άμαχος πληθυσμός να απομακρυνθεί από την πόλη του Χαλεπίου (…) αλλά και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις να φθάσουν στο Χαλέπι».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter