Cholitas: Οι βολιβιανές κυρίες που παλεύουν με τα φουρό τους

Cholitas: Οι βολιβιανές κυρίες που παλεύουν με τα φουρό τους

Γνωρίζατε πως στην Βολιβία υπάρχει μία πάλη – υπερθέαμα διαφορετική από τις άλλες; Δεν έχει τον Ρόκυ Μπαλμπόα, ούτε αθλητές και αθλήτριες που προσπάθησαν να του μοιάσουν. Έχει κυρίες που παλεύουν φορώντας τα κυματιστά φουρό τους και τα χαμηλά τακούνια τους. Είναι οι cholitas και είναι φαντασμαγορικές.

Αν βρεθείτε στην Λα Παζ θα έχετε την ευκαιρία να τις παρακολουθήσετε. Συνδυάζουν την ελεύθερη πάλη, τη μεξικανική λούχα και τις παραδοσιακές τους στολές σε ένα θέαμα σχεδόν θεατρικό και οπωσδήποτε ασυνήθιστο στα ανεκπαίδευτα μάτια.

Οι «παραστάσεις» έχουν μερικά βήματα περισσότερα από οποιονδήποτε επαγγελματικό αγώνα θα δείτε ποτέ: Είναι η αφήγηση μιας ιστορίας, της ιστορίας της καταπίεσης των κοινοτήτων τους, είναι επίδειξη δύναμης και υπερηφάνειας κι εξάλλου ο όρος cholita κάποτε ήταν υποτιμητικός, χρησιμοποιούνταν απέναντι στις ιθαγενείς γυναίκες.

Σήμερα οι cholitas επιχειρούν να αντιστρέψουν –ή να ξορκίσουν μια σκληρή ιστορία- κερδίζοντας φήμη και χαρίζοντας ένα από τα πιο εντυπωσιακά θεάματα. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter