Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

«Αόρατο τέρας» σκοτώνει δύτες στην Αυστραλία

Άλλος ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του ενώ έκανε κατάδυση στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο της Αυστραλίας. Πρόκειται για τον δέκατο θάνατο τουρίστα στην περιοχή και τον τέταρτο μέσα σε λίγες εβδομάδες, γεγονός που προκαλεί περισσότερη ανησυχία.

Ήδη μετά τους δύο πρώτους θανάτους τον Νοέμβριο είχε δημιουργηθεί ανησυχία, καθώς οι ηλικιωμένοι που έχασαν την ζωή τους πέθαναν ακαριαία με μερικά δευτερόλεπτα διαφορά. Αυτό είχε οδηγήσει τους επιστήμονες να εκτιμούν πως πρόκειται για κάποια μέδουσα του είδους Irukandji.

Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό, σχεδόν αόρατο είδος μέδουσας που το τσίμπημά της είναι ικανό να σκοτώσει έναν άνθρωπο ακαριαία. Ωστόσο, τα τουριστικά γραφεία που διοργανώνουν καταδύσεις έριχναν την ευθύνη στα θύματα, εξηγώντας πως ήταν μεγάλοι σε ηλικία και έφεραν την ευθύνη της επιλογής τους να βουτήξουν στα νερά.

Οι αρχές με την σειρά τους θεωρούν πιθανή αιτία την ηλικία των θυμάτων, χωρίς όμως να αποκλείουν έναν πολλαπλασιασμό του πληθυσμού των συγκεκριμένων μεδουσών που είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν από τους δύτες. Αναμένεται μάλιστα να ληφθούν μέτρα για την αποφυγή τέτοιου είδους περιστατικών, καθώς κινδυνεύει να πληγεί ο καταδυτικός τουρισμός που φέρνει κάθε χρόνο έσοδα ύψους δύο δισ. δολαρίων.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι οι θάνατοι κατά την διάρκεια καταδύσεων στο μεγάλο κοραλλιογενή ύφαλο ήταν -ως τώρα- σπάνιοι (ένας ανά 100.000 καταδύσεις).

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.