Νέο τελεσίγραφο της Μαδρίτης προς Καταλονία: «Έως την Πέμπτη»!

Νέο τελεσίγραφο της Μαδρίτης προς Καταλονία: «Έως την Πέμπτη»!

Νέα προθεσμία έδωσε η Μαδρίτη στον αυτονομιστή πρόεδρο της Καταλονίας με σαφή ερωτήματα!

Η κυβέρνηση της Ισπανίας θα αναλάβει τον έλεγχο της Καταλονίας και την απευθείας διακυβέρνησή της αν ο καταλανός ηγέτης Κάρλες Πουιτζντεμόντ δεν εγκαταλείψει την προσπάθεια να αποσχίσει την περιοχή από την Ισπανία έως τις 11:00 ώρα Ελλάδας της Πέμπτης, δήλωσε σήμερα η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία, απαντώντας στην ουσία στην προθεσμία των δύο μηνών που ζήτησε ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόντ.

«Ο κ. Πουιτζντεμόντ έχει ακόμη την ευκαιρία να αρχίσει να επιλύει την κατάσταση, πρέπει να απαντήσει ‘ναι’ ή ‘όχι’ στην κήρυξη (της ανεξαρτησίας)», είπε η Σάενθ ντε Σανταμαρία.

Η Μαδρίτη είχε δώσει μια πρώτη διορία στον Πουιτζντεμόντ έως τις 11:00 σήμερα προκειμένου να αποσαφηνίσει τη θέση του για την ανεξαρτησία με ένα «Ναι» ή ένα «Όχι», όμως ο καταλανός ηγέτης δεν απάντησε απευθείας στην ερώτηση.

Η Μαδρίτη απαιτεί σαφή απάντηση

Ο αυτονομιστής ηγέτης της Καταλονίας δεν απαντά με σαφήνεια σχετικά με την κήρυξη ανεξαρτησίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της ισπανικής κυβέρνησης σχολιάζοντας την επιστολή που απηύθυνε σήμερα ο Κάρλες Πουτζντεμόν προς τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι και την κυβέρνησή του για να απαντήσει εάν κήρυξε ή όχι ανεξαρτησία.

«Είναι σαφές ότι ο κ. Πουιτζντεμόντ δεν απάντησε, δεν διαφώτισε σχετικά με αυτό που του ζητήθηκε», δήλωσε ο Αλφόνσο Ντάστις. «Θεωρώ ότι δεν αποτελεί απάντηση στην προειδοποίηση» της ισπανικής κυβέρνησης, επέμεινε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter