Νεοφιλελεύθερο κρεσέντο Πορτοσάλτε: Να καταργηθεί η δημόσια Υγεία για να καταργηθεί το φακελάκι (Video)

Νεοφιλελεύθερο κρεσέντο Πορτοσάλτε: Να καταργηθεί η δημόσια Υγεία για να καταργηθεί το φακελάκι (Video)

Μία… πρωτοποριακή μέθοδο για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του χρηματισμού γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία εισηγείται ο Άρης Πορτοσάλτε.

Υιοθετώντας την… Μητσοτάκεια προσέγγιση για τη «φύση του ανθρώπου», όπως εκφράστηκε στη ΔΕΘ από τον πρόεδρο της ΝΔ, o Πορτοσάλτε δήλωσε ότι το φακελάκι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί «ούτε με Ρουβίκωνες» αλλά «ούτε με την απειλή του νόμου, γιατί στο νόμο θα έρθει η παρανομία. Αυτή είναι η φύση του ανθρώπου».

Έτσι λοιπόν ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ εισηγείται «να αμοιβοποιήσουμε την παροχή υπηρεσιών που γίνεται στο δημόσιο νοσοκομείο με το δεδομένο ότι οι γιατροί πρέπει να αμειφθούν». Και εξήγησε με μπόλικη δόση… Αριστείας τι εννοεί: «Ο καλός χειρούργος πρέπει να αμείβεται παραπάνω, πέρα από τα ενιαία μισθολόγια και όλη αυτή την ισοπεδωτική αντίληψη του Δημοσίου».

Μάλιστα από τα χρήματα του πολίτη που δικαιούται δωρεάν Υγεία (αν και αυτά για τον Άρη είναι… λαϊκισμός) ο Πορτοσάλτε εισηγείται «να κρατάει ένα μέρος το νοσοκομείο και ένα μέρος ο γιατρός.»

Όσο για τον δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας; «Δεν υπάρχει», για τον Άρη, γιατί «το έχουμε ισοπεδώσει (σ.σ., όλοι μαζί;) και αυτό».

Έτσι λοιπόν πρέπει να κάνουμε «ό,τι γίνεται σε έναν κανονικό κόσμο μιας πραγματικής οικονομίας για να μη χρειαζόμαστε λαϊκισμούς τύπου Πολάκη». 

_x000D_

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter