Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας κατά του Λιμενικού για τον τραυματισμό 14χρονου Αφγανού

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας κατά του Λιμενικού για τον τραυματισμό 14χρονου Αφγανού

Την Δευτέρα 5/3 σημειώθηκε στο λιμάνι της Πάτρας ένα περιστατικό ακραίας βίας και καταστολής σε βάρος 14χρονου παιδιού από το Αφγανιστάν, με αφορμή την προσπάθειά του να επιβιβαστεί σε όχημα και να ταξιδέψει προς την Ιταλία.

Άνδρες του Λιμενικού Σώματος επιτέθηκαν στο προσφυγόπουλο με ιδιαίτερα βάναυσο τρόπο, προκαλώντας του πολύ σοβαρά τραύματα στα πόδια και τα χέρια. Η τοπική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος έχει επιχειρήσει από χθες να υποβαθμίσει το γεγονός, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στο θύμα.

Η άσκηση βίας εναντίον ενός 14χρονου παιδιού, και μάλιστα με εμφανές ρατσιστικό υπόβαθρο λόγω της καταγωγής του, είναι εντελώς ανεπίτρεπτη και αναμφισβήτητα υπερβαίνει την απαξία της οποιασδήποτε πράξης του θύματος, παραπέμποντας περισσότερο σε εγκληματική ενέργεια, παρά σε νόμιμη συμπεριφορά των υπαλλήλων ενός σώματος ασφάλειας.

Θεωρούμε αυτονόητη την άμεση διερεύνηση του περιστατικού από τις αρμόδιες αρχές, με την ολοκλήρωση της ΕΔΕ που διατάχθηκε, και την αυστηρή τιμωρία των υπαίτιων Λιμενικών, σε ποινικό και διοικητικό επίπεδο.

Εξίσου σημαντική είναι και η λήψη μέτρων φροντίδας και πρόνοιας για το 14χρονο προσφυγόπουλο, προκειμένου να ξεπεράσει τη βλάβη που υπέστη και να διευκολυνθεί εφεξής με κάθε τρόπο κατά την παραμονή του στη χώρα.

Πιστεύουμε ότι το ζήτημα της παρουσίας προσφύγων στην πόλη της Πάτρας πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά και επίσημα από την Πολιτεία, ώστε να δοθεί μία λύση προς το συμφέρον αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι μέχρι σήμερα διαβιώνουν σε άτυπες δομές και υπό κάκιστες συνθήκες.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας βρίσκεται δίπλα στον αγώνα των προσφύγων για μία αξιοπρεπή ζωή μακριά από τον πόλεμο και θα τους υπερασπίζεται απέναντι σε περιστατικά κακοποίησης, εκμετάλλευσης, αλλά και στέρησης των δικαιωμάτων τους.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter