Νέος κύκλος κινητικότητας στο Δημόσιο

Νέος κύκλος κινητικότητας στο Δημόσιο

Νέος κύκλος κινητικότητας στο Δημόσιο. Άνοιξαν 785 προς μετάταξη και 332 προς απόσπαση θέσεις. Στο χορό των μετατάξεων/ αποσπάσεων μπήκαν και οι Δήμοι.

Νέος κύκλος μετατάξεων και αποσπάσεων σε υπουργεία, φορείς του δημοσίου και, για πρώτη φορά με το νέο σύστημα κινητικότητας, σε δήμους ξεκινά από σήμερα. «΄Ανοιξε» η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα ώστε οι ενδιαφερόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους για μετάταξη ή απόσπαση. Έγιναν αποδεκτά από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας 1117 αιτήματα φορέων οι οποίοι είχαν ζητήσει να καλύψουν θέσεις μέσω μετατάξεων και αποσπάσεων, λόγω σοβαρών και επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών. Αν και είχαν κατατεθεί προς έγκριση περισσότερα από 1220 αιτήματα, απορρίφθηκαν περίπου εκατό κυρίως γιατί οι φορείς δεν είχαν υλοποιήσει ακόμα την ψηφιοποίηση του οργανογράμματός τους, κάτι το οποίο αποτελεί βασική προϋπόθεση συμμετοχής στην κινητικότητα. Έτσι, τελικά εγκρίθηκαν 785 προς μετάταξη και 332 προς απόσπαση θέσεις.

Πρόκειται για τον Α΄ κύκλο κινητικότητας για το έτος 2018 ενώ θα ακολουθήσουν άλλοι δυο (Β΄και Γ΄ κύκλος), με διαφορά τετραμήνου μεταξύ τους. Αξίζει να επισημανθεί ότι στον προηγούμενο κύκλο κινητικότητας (ο λεγόμενος Α΄ κύκλος κινητικότητας 2017) – είχε ξεκινήσει με καθυστέρηση και αφορούσε την πρώτη εφαρμογή του συστήματος κινητικότητας, όπως ψηφίστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ-, είχαν εγκριθεί συνολικά 801 θέσεις για μετάταξη και απόσπαση. Τώρα παρατηρείται αύξηση στα εγκεκριμένα από την Επιτροπή αιτήματα φορέων. Αυτό οφείλεται αφ΄ενός στο ότι εντείνονται οι προσπάθειες δημοσίων υπηρεσιών να καλύψουν τις απαιτήσεις της νομοθεσίας ώστε να μετέχουν στην κινητικότητα και αφ΄τέρου στο ότι μπαίνουν πια και Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη φορά έχουν «ανοίξει» θέσεις για απόσπαση ή μετάταξη σε δήμους όπως Αμύνταιου, Τεμπών, Κέρκυρας, Ήλιδας.

Τον συντονισμό και την επίβλεψη της εφαρμογής του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας έχει η επταμελής Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας, στην οποία πρόεδρος είναι ο αντιπρόεδρος του ΑΣΕΠ Διονύσης Λασκαράτος, Η επιτροπή Κινητικότητας αξιολογεί τα αιτήματα των φορέων αλλά και γνωμοδοτεί για την κατανομή των αιτούμενων υπαλλήλων για συνυπηρέτηση, για αιτήματα υπαλλήλων για απόσπαση ή μετάταξη για αποδεδειγμένα ιδιαίτερα σοβαρούς λόγους υγείας, για την ανακατανομή του προσωπικού σε υπηρεσίες του Δημοσίου μετά από αναδιάρθρωση υπηρεσιών, συγχώνευση φορέων ή μεταβολή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φορέων και εν γένει για ζητήματα σχετικά με την πολιτική κινητικότητας και τη στελέχωση του Δημοσίου.

Όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή, το σύνολο των θέσεων των φορέων ανά κατηγορία / εκπαιδευτική βαθμίδα / σχέση εργασίας, κλάδο/ειδικότητα, που θα καλυφθούν με μετάταξη ή απόσπαση για τον Α΄ Κύκλο του 2018, η κατανομή αυτών ανά οργανική μονάδα, η έδρα αυτής, τα περιγράμματα θέσεων εργασίας, καθώς και τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα, αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου (https://apografi.gov.gr/index.php).

Έτσι, όσοι υπάλληλοι ενδιαφέρονται και καλύπτουν τις προϋποθέσεις του νόμου 4440/2016 μπορούν να προχωρήσουν άμεσα σε ηλεκτρονική υποβολή αίτησης για μετάταξη ή απόσπαση, για την οποία έχει δοθεί προθεσμία δεκαπέντε ημερών από την επόμενη της ημερομηνίας ανάρτησης της ανακοίνωσης στην «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», δηλαδή από 20/04/2018 έως και 05/05/2018.

Ακολουθούν, με επισύναψη αρχείων, δυο πίνακες (κάλυψη αναγκών με μετάταξη και κάλυψη αναγκών με απόσπαση) 

https://www.documentonews.gr/filegrid/2018/04/20/5ad9e93fcd3a18247f57ccb3.pdf

https://www.documentonews.gr/filegrid/2018/04/20/5ad9e93fcd3a18247f57ccb2.pdf

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter