Νέος πρόεδρος της ΕΕΤΤ Κωνσταντίνος Μασσέλος – Εγκρίθηκε από τη Βουλή

Νέος πρόεδρος της ΕΕΤΤ Κωνσταντίνος Μασσέλος – Εγκρίθηκε από τη Βουλή

Με τη θετική ψήφο των βουλευτών της πλειοψηφίας εγκρίθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο νέος πρόεδρος της ΕΕΤΤ, Κωνσταντίνος Μασσέλος. «Παρών» δήλωσαν ΝΔ, ΔΗΣΥ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρωων, ενώ ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή καταψήφισαν.

Κατά την τοποθέτησή του, ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητής σχεδιασμού υπολογιστικών συστημάτων, Κωνσταντίνος Μασσέλος, έθεσε τέσσερις στόχους. Συγκεκριμένα, στην ατζέντα του προτεραιότητα έχουν τα εξής:

-Η ευρυζωνικότητα,

-Η εισαγωγή της τεχνολογίας δικτύων 5ης γενιάς,

-Η διεύρυνση του ανταγωνισμού στις τηλεπικοινωνίες με προσανατολισμό στις νέες επενδύσεις,

Η αύξηση της προσβασιμότητας σε σύγχρονες τεχνολογίες για όλους με έμφαση στα ΑΜΕΑ.

Από εκεί και πέρα, σχεδόν όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων στην Επιτροπή έθιξαν το γεγονός πως η Ελλάδα έχει το πλέον ακριβό και ταυτόχρονα το πλέον αργό ίντερνετ στην Ευρώπη, κάτι που συνιστά σοβαρότατο πρόβλημα για τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας και ταυτόχρονα ταλαιπωρεί τους πολίτες

Κατά την τοποθέτησή του, ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητής σχεδιασμού υπολογιστικών συστημάτων, Κωνσταντίνος Μασσέλος, έθεσε τέσσερις στόχους. Συγκεκριμένα, στην ατζέντα του προτεραιότητα έχουν τα εξής:

  1. Η ευρυζωνικότητα,
  2. Η εισαγωγή της τεχνολογίας δικτύων 5ης γενιάς,
  3. Η διεύρυνση του ανταγωνισμού στις τηλεπικοινωνίες με προσανατολισμό στις νέες επενδύσεις,
  4. Η αύξηση της προσβασιμότητας σε σύγχρονες τεχνολογίες για όλους με έμφαση στα ΑΜΕΑ.

Από εκεί και πέρα, σχεδόν όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων στην Επιτροπή έθιξαν το γεγονός πως η Ελλάδα έχει το πλέον ακριβό και ταυτόχρονα το πλέον αργό ίντερνετ στην Ευρώπη, κάτι που συνιστά σοβαρότατο πρόβλημα για τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας και ταυτόχρονα ταλαιπωρεί τους πολίτες.

Οι προειδοποιήσεις της αντιπολίτευσης και η πρωτοβουλία Βούτση

Στην προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής για το ίδιο θέμα, οι αιτιάσεις των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης είχαν ως αποτέλεσμα να μετατεθεί για σήμερα η έγκριση της πρότασης του υπουργού ΨΗΠΤΕ για τον επικεφαλής της ΕΕΤΤ, προκειμένου να σταλεί αίτημα στην Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής για να αποφανθεί σχετικά με το κατά πόσο είναι σύννομη η αντικατάσταση του τέως επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής, Δημήτρη Τσαμάκη. Ο κ. Τσαμάκης έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη ισχυριζόμενος πως η θητεία του στην ΕΕΤΤ δεν έχει ολοκληρωθεί, με τους βουλευτές ΝΔ – ΔΗΣΥ να αμφιβάλουν για τη νομιμότητα της αντικατάστασής του. Ως εκ τούτου, τότε, εγκρίθηκαν μόνο οι δύο αντιπρόεδροι της ΕΕΤΤ (Αγγελική Σγώρα και Σπ. Παντελής που ανέλαβαν αρμοδιότητες για τις Τηλεπικοινωνίες και τις Ταχυδρομικές Υπηρεσίες αντίστοιχα), με την πρόεδρο της Επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, να συναινεί με το αίτημα της αντιπολίτευσης για γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής. Στο μεσοδιάστημα, πριν τη σημερινή συνεδρίαση, ο πρόεδρος της Βουλής αποφάσισε να μην σταλεί το εν λόγω αίτημα γνωμοδότησης στην Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, θεωρώντας πως αυτό θα αποτελούσε παρέμβαση στο έργο της εκτελεστικής εξουσίας. Το γεγονός αυτό επέκριναν, σήμερα, οι Μάκης Βορίδης, Χαράλαμπος Αθανασίου και Ευάγγελος Βενιζέλος, προειδοποιώντας πως δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της ακυρότητας αν και εφόσον ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΕΤΤ προσβάλλει την απόφαση.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς υποστήριξε πως υπάρχει γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της ΕΕΤΤ που λέει ότι η θητεία του προηγούμενου προέδρου έχει λήξει. «Η ΕΕΤΤ δεν είναι μια απλή τεχνική επιτροπή, αλλά η αρχή που οφείλει να διασφαλίζει ποιοτικές, γρήγορες και φθηνές υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών στον Ελληνα πολίτη. Είμαι αισιόδοξος ότι, με τον ορισμό του κ. Μασσέλου στη θέση του Προέδρου της και υπό τη νέα της σύνθεση, στο εξής η επιτροπή θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες του κόσμου» τόνισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.Στην προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής για το ίδιο θέμα, οι αιτιάσεις των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης είχαν ως αποτέλεσμα να μετατεθεί για σήμερα η έγκριση της πρότασης του υπουργού ΨΗΠΤΕ για τον επικεφαλής της ΕΕΤΤ, προκειμένου να σταλεί αίτημα στην Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής για να αποφανθεί σχετικά με το κατά πόσο είναι σύννομη η αντικατάσταση του τέως επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής, Δημήτρη Τσαμάκη. Ο κ. Τσαμάκης έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη ισχυριζόμενος πως η θητεία του στην ΕΕΤΤ δεν έχει ολοκληρωθεί, με τους βουλευτές ΝΔ – ΔΗΣΥ να αμφιβάλουν για τη νομιμότητα της αντικατάστασής του. Ως εκ τούτου, τότε, εγκρίθηκαν μόνο οι δύο αντιπρόεδροι της ΕΕΤΤ (Αγγελική Σγώρα και Σπ. Παντελής που ανέλαβαν αρμοδιότητες για τις Τηλεπικοινωνίες και τις Ταχυδρομικές Υπηρεσίες αντίστοιχα), με την πρόεδρο της Επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, να συναινεί με το αίτημα της αντιπολίτευσης για γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής. Στο μεσοδιάστημα, πριν τη σημερινή συνεδρίαση, ο πρόεδρος της Βουλής αποφάσισε να μην σταλεί το εν λόγω αίτημα γνωμοδότησης στην Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, θεωρώντας πως αυτό θα αποτελούσε παρέμβαση στο έργο της εκτελεστικής εξουσίας. Το γεγονός αυτό επέκριναν, σήμερα, οι Μάκης Βορίδης, Χαράλαμπος Αθανασίου και Ευάγγελος Βενιζέλος, προειδοποιώντας πως δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της ακυρότητας αν και εφόσον ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΕΤΤ προσβάλλει την απόφαση.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς υποστήριξε πως υπάρχει γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της ΕΕΤΤ που λέει ότι η θητεία του προηγούμενου προέδρου έχει λήξει. «Η ΕΕΤΤ δεν είναι μια απλή τεχνική επιτροπή, αλλά η αρχή που οφείλει να διασφαλίζει ποιοτικές, γρήγορες και φθηνές υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών στον Ελληνα πολίτη. Είμαι αισιόδοξος ότι, με τον ορισμό του κ. Μασσέλου στη θέση του Προέδρου της και υπό τη νέα της σύνθεση, στο εξής η επιτροπή θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες του κόσμου» τόνισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter