Νεύρα στο Κίνημα Αλλαγής για τη συνάντηση Τσίπρα-Θεοδωράκη

Νεύρα στο Κίνημα Αλλαγής για τη συνάντηση Τσίπρα-Θεοδωράκη

Ενστάσεις και επικρίσεις για τη συνάντηση, το απόγευμα, του Σταύρου Θεοδωράκη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, εκφράστηκαν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου (ΠΣ) του Κινήματος Αλλαγής.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα μέλη του ΠΣ επεσήμαναν ότι θα ήταν προτιμότερο να μη γινόταν η συνάντηση, ιδιαίτερα αυτή την εβδομάδα που είναι το Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, καθώς εκπέμπονται μηνύματα που προκαλούν σύγχυση. Ειπώθηκε, δε, χαρακτηριστικά: «Είμαστε υπέρ της συνεννόησης στα εθνικά θέματα, αλλά όχι στην εκμετάλλευσή τους. Τα ζητήματα αξιοπιστίας και διγλωσσίας της κυβέρνησης δεν λύνονται με τη συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας».

Σχετικά με τον τρόπο συγκρότησης της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, μετά το συνέδριο, η συζήτηση περιστρέφεται σε δύο εναλλακτικές προτάσεις που κατέθεσε η Φώφη Γεννηματά και αφορούν είτε την καθολική εκλογή των μελών της Επιτροπής με συμφωνία ενός ελαχίστου ποσοστού (5-6%) εκπροσώπησης για κάθε κόμμα και 1% για τις Κινήσεις, είτε -με ομόφωνη απόφαση από το ΠΣ- ορισμός των μελών και επικύρωση από το Συνέδριο.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, πρότεινε την καθολική ψηφοφορία με λίστες από τα κόμματα για όλα τα μέλη της ΚΕ με συμφωνημένο ποσοστό εκπροσώπησης.

Κορυφαία στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη τόνισαν μετά τη συνεδρίαση ότι είναι κατανοητό το αίτημα για όσμωση και εκπροσώπηση όλων των εμπλεκομένων και ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρόθεση καπελώματος. «Δεν είναι αυτό το μήνυμα των μελών» φέρεται να είπε η κ. Γεννηματά στα υπόλοιπα μέλη του ΠΣ.

Το απόγευμα πρόκειται να γίνει νέα σύσκεψη των εκπροσώπων των συνεργατών των αρχηγών των κομμάτων για να βρεθεί κοινή συνισταμένη που θα τεθεί προς έγκριση στο Συνέδριο. Επίσης, μέχρι την Πέμπτη θα έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις για το σήμα του Κινήματος Αλλαγής. Κεντρικό σύνθημα του Συνεδρίου θα είναι: «Τολμήσαμε-πετύχαμε προχωράμε μπροστά».

Την πρώτη μέρα εκτός από τη Φώφη Γεννηματά, πρόκειται να μιλήσουν ο Κώστας Σημίτης και ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο συνέδριο έχουν κληθεί όλα τα κόμματα πλην των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής.

(ΑΠΕ ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter