Νήπιο που έπαιζε με την κουζίνα αερίου πίσω από την τραγωδία της Νέας Υόρκης (Video & Photos)

Νήπιο που έπαιζε με την κουζίνα αερίου πίσω από την τραγωδία της Νέας Υόρκης (Video & Photos)

Ένα νήπιο 3,5 ετών, που έπαιζε με μια κουζίνα αερίου, ευθύνεται για την πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους σε πολυκατοικία του Μπρονξ, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης, Ντάνιελ Νίγκρο.

“Διαπιστώσαμε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από μια κουζίνα στο ισόγειο. Προκλήθηκε από ένα παιδί 3,5 ετών που έπαιζε με μια κουζίνα αερίου. Ξέσπασε φωτιά και η μαμά του δεν το είχε αντιληφθεί. Το κατάλαβε από τις κραυγές” του παιδιού, εξήγησε ο Νίγκρο.

Η γυναίκα βγήκε αμέσως έξω μαζί με τα δύο μικρά παιδιά της, αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή. “Η φωτιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα στους επάνω ορόφους”, συνέχισε ο Νίγκρο υπογραμμίζοντας ότι “σε περίπτωση πυρκαγιάς πρέπει οπωσδήποτε να κλείνουμε πίσω μας την πόρτα όταν φεύγουμε”.

Από τους τραυματίες, οι τέσσερις δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

“Η φωτιά επεκτάθηκε και το κλιμακοστάσιο λειτούργησε ως καμινάδα. Η φωτιά προχώρησε τόσο γρήγορα στους επάνω ορόφους που οι άνθρωποι δεν είχαν παρά ελάχιστο χρόνο για να αντιδράσουν. Δεν μπορούσαν να κατέβουν. Από εκείνους που το προσπάθησαν, δύο σκοτώθηκαν. Άλλοι γλίτωσαν, τους βοηθήσαμε να κατέβουν από τη σκάλα κινδύνου”, αφηγήθηκε ο αρχηγός της πυροσβεστικής.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν μόλις τρία λεπτά για να φτάσουν στο φλεγόμενο κτίριο. “Υπήρχαν τουλάχιστον 20 άνθρωποι στη σκάλα κινδύνου όταν έφτασαν οι ομάδες μας εκεί”, πρόσθεσε.

Το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής προσπαθεί ακόμη να διαπιστώσει αν λειτούργησαν όλοι οι συναγερμοί πυρκαγιάς στο κτίριο.

Η πυρκαγιά αυτή ήταν η χειρότερη που έχει σημειωθεί στη Νέα Υόρκη από το 1990 – εξαιρουμένων των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Τα θύματα:

Τρία κοριτσάκια ηλικίας ενός, τριών και επτά ετών, καθώς και ένα αγοράκι επτά ετών έχασαν τη ζωή τους σ’ αυτή την πυρκαγιά, τη χειρότερη που έχει σημειωθεί εδώ και δεκαετίες στην πόλη.

Οκτώ ενήλικες –τέσσερις άνδρες και τέσσερις γυναίκες– βρήκαν επίσης τον θάνατο στην πυρκαγιά, η ακριβής αιτία της οποίας δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Τέσσερις τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση

Τι συνέβη:

Η πυρκαγιά επεκτάθηκε γρήγορα από το ισόγειο στους τέσσερις ορόφους αυτής της πολυκατοικίας, η οποία είχε 25 διαμερίσματα και ήταν φτιαγμένη από τούβλα, όπως χιλιάδες άλλες στη Νέα Υόρκη.

«Πέθαναν άνθρωποι σε διάφορους ορόφους του κτιρίου, οι ηλικίες των οποίων κυμαίνονταν από το 1 ως τα 50» έτη, είπε ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στους δημοσιογράφους. «Σε μια υπηρεσία που ασφαλώς δεν συναντά για πρώτη φορά μια τραγωδία, είμαστε σοκαρισμένοι για τις ζωές που χάθηκαν», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Δύο από τους νεκρούς βρέθηκαν μέσα σε μια μπανιέρα, μετέδωσε το καλωδιακό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο NY1.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 19:00 (τοπική ώρα) στην περιοχή Μπέλμοντ του Μπρονξ, στην οποία βρίσκονται κυρίως οικήματα και η οποία είναι γνωστή ως η «Μικρή Ιταλία» της συνοικίας, πλάι στον Ζωολογικό Κήπο του Μπρονξ και το Πανεπιστήμιο Φόρνταμ.

Η Νέα Υόρκη πλήττεται από κύμα ψύχους, με τις θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν και ισχυρούς ανέμους, που σύμφωνα με πληροφορίες μέσων ενημέρωσης ενίσχυσαν τις φλόγες μέσα στο κτίριο όταν οι ένοικοι άνοιξαν πόρτες και παράθυρα.

Όπου έριξαν νερό τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το έδαφος έχει καλυφθεί από στρώματα πάγου, σύμφωνα με έναν ρεπόρτερ του NY1.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Ραφαέλ Γκονζάλες, ο οποίος ζει στην άλλη πλευρά του δρόμου, είπε στον τηλεοπτικό σταθμό WCBS, ο οποίος ανήκει στο δίκτυο του CBS News, ότι είδε νεαρούς στην σκάλα κινδύνου του κτιρίου ενώ η πυρκαγιά ήδη μαινόταν.

«Αυτό που με ξύπνησε ήταν η οσμή του καπνού, νόμιζα ότι ήταν στο δικό μου κτίριο», εξήγησε.

Από τα πλάνα και τις φωτογραφίες το κτίριο εξωτερικά δεν μοιάζει να έχει υποστεί μεγάλες ζημιές.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι πάνω από 160 στελέχη της αναπτύχθηκαν στο σημείο για να πάρουν μέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Μια φωτογραφία που ανάρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης εικονίζει δύο οχήματά της με τις σκάλες τους ανοιγμένες στον δεύτερο ή τον τρίτο όροφο του κτιρίου, υπό το φως προβολέων.








Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter