Νικολόπουλος: Πώς ανέχεται η κυβέρνηση την παραμονή Πανταλάκη στην Attica;

Νικολόπουλος: Πώς ανέχεται η κυβέρνηση την παραμονή Πανταλάκη στην Attica;

«Πώς ανέχεται η Κυβέρνηση να παραμένει στην θέση του ο εκλεκτός του κ. Στουρνάρα από την στιγμή που διώκεται ποινικά για απιστία από την Ελληνική Δικαιοσύνη σε βαθμό κακουργήματος και, μάλιστα, από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς;»

Αυτό το ερώτημα θέτει – μεταξύ άλλων- για τον Θ.Πανταλάκη και την παραμονή του στην διοίκηση της Attica Bank, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, με επίκαιρη ερώτηση προς το υπουργείο Οικονομικών που κατέθεσε στην Βουλή. Αφορμή αποτελεί η αποκάλυψη της εισαγγελικής έρευνας που δημοσιοποίησε κατ’ αποκλειστικότητα το Documento.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο βουλευτής Αχαίας, στο κείμενο της ερώτησης «Έχει απευθύνει το ως άνω ερώτημα στον κ. Στουρνάρα, ο ερωτώμενος υπουργός της κυβέρνησης, δηλαδή τον επικεφαλής της ΤτΕ και θεσμικό εγγυητή της διαφάνειας και της ομαλότητας του τραπεζικού συστήματος, καθώς αυτός τον τοποθέτησε στην Attica Bank και ας «βαρύνουν» τον κύριο διευθύνοντα και άλλες υποθέσεις.

Η κυβέρνηση όμως, γιατί δεν παρενέβη στις εξελίξεις και ανέχεται να παραμένει στην θέση του ο εκλεκτός του κ. Στουρνάρα από την στιγμή, που διώκεται ποινικά για απιστία από την Ελληνική Δικαιοσύνη σε βαθμό κακουργήματος μάλιστα, από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς , για τον διευθύνοντα μιας τράπεζας μιλάμε και όχι για τον κλητήρα της.

Και ενώ παραδέχεται ο κ. Πανταλάκης ότι άλλαξε τα “υφιστάμενα τότε ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια DAF από συμβόλαια καθορισμένων εισφορών σε καθορισμένων παροχών” και επ’ ουδενί δεν μπορεί να σταθεί το επιχείρημα ότι η «τραπεζοκρατία», έκανε τότε ό,τι ήθελε, άλλαζε όποτε της «κάπνιζε» τα συμβόλαια από εισφορών σε παροχών, ο κ. Στουρνάρας μόλις χτες με γραπτή του ανακοίνωση εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη προσωπικά στο διευθύνοντα σύμβουλο, Θ. Πανταλάκη.

Επειδή η ανακοίνωση της ΤτΕ χαρακτηρίστηκε, από δικαστικούς κύκλους ως ωμή παρέμβαση και από έγκυρους οικονομικούς αναλυτές ως ψήφος “εμπιστοσύνης” Στουρνάρα σε Πανταλάκη, γιατί σημειώνει μεταξύ άλλων λέξη προς λέξη : «Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Bank, ο οποίος ηγείται της προσπάθειας για την εξυγίανσή της, απολαμβάνει της πλήρους στήριξης και εμπιστοσύνης της Τράπεζας της Ελλάδος, πολύ περισσότερο….»

Επειδή οι πάντες συμφωνούν πως δεν έχουν με τον κ. Πανταλάκη κάτι οι δικαστές και αποκλείεται να αποφάσισαν έτσι ελαφρά την καρδία να του ασκήσουν δίωξη για κακουργηματική απιστία των 10 εκατομμυρίων ευρώ, για τούτο ερωτασθε:

– Πώς ανέχεται η Κυβέρνηση να παραμένει στην θέση του ο εκλεκτός του κ. Στουρνάρα από την στιγμή που διώκεται ποινικά για απιστία από την Ελληνική Δικαιοσύνη σε βαθμό κακουργήματος και, μάλιστα, από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς;

– Τα «ρουσφέτια των εκσυγχρονιστών του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ» γιατί πρέπει να τα «πληρώνουν» οι τράπεζες και ο ελληνικός λαός;

– Έχετε ενημερώσει τον κ. Ντράγκι ότι στην attica bank διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος, είναι πρόσωπο που έχει καταστεί υπόδικος και μάλιστα με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία ;»​

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter