Νίκος Παππάς: Ανοιχτό το ενδεχόμενο προανακριτικής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Νίκος Παππάς: Ανοιχτό το ενδεχόμενο προανακριτικής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο σύστασης Προανακριτικής των Πραγμάτων Επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ με βάση τα όσα ακούστηκαν κατά τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

«Εάν κάποιοι επιθυμούν, η κυβέρνηση να κάνει ότι και οι προηγούμενες, να σηκώνει τα τηλέφωνα και να ζητάει από τις τράπεζες να καμφθούν οι τραπεζικοί κανόνες επειδή κάποιοι θέλουν να το παίζουν επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες, χωρίς να βάζουν το χέρι στην τσέπη, αυτό δεν πρόκειται να γίνει και πολύ περισσότερο να επωμισθεί ο ελληνικός λαός, βάρη τα οποία άλλοι δημιούργησαν» τόνισε ο Νίκος Παππάς και υπογράμμισε ότι «κάποιοι χρησιμοποίησαν το δημόσιο βήμα που τους έδινε η ιδιοκτησία εφημερίδας, για να κάμπτονται οι τραπεζικοί κανόνες και οι κανόνες των πολιτικών ορίων και να εξασφαλίζονται δάνεια, τα οποία δεν θα έπρεπε να εξασφαλίζονται».

Πρόσθεσε επίσης, ότι οι κατηγορίες που δέχεται η κυβέρνηση εκστομίζονται από διάφορους «χρυσοκάνθαρους τις διαπλοκής», όπως τους χαρακτήρισε, οι οποίοι, «δεν είχαν ούτε λέξη να πουν κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, που οι συνάδελφοι τους για τη δουλειά ολόκληρης χρονιάς, πληρώθηκαν για την μισή».

Ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση σκοπεύει να αναλάβει πρωτοβουλία αντίστοιχη με εκείνη στην περίπτωση του Μαρινόπουλου ο Ν. Παππάς είπε ότι “δεν είμαστε σε αυτήν την φάση, αλλά εάν συμβεί, υπάρχει το προηγούμενο της αποχώρησης της σημερινής ιδιοκτησίας και της εξεύρεσης ενός σχήματος”.

«Προφανέστατα, θα ενθαρρύνουμε οποιαδήποτε λύση διασώζει τις θέσεις εργασίας και στην περίπτωση του απευκταίου, θα ενεργοποιήσουμε ρυθμίσεις οι οποίες θα προστατεύουν την εργασία. Ρυθμίσεις, όπως εκείνες που υπήρχαν στον νόμο για τα κανάλια, όπως να καλύπτεται για ένα χρόνο η διαφορά μεταξύ επιδόματος ανεργίας και συλλογικής σύμβασης εργασίας και για το δεύτερο χρόνο, να καλύπτονται οι ασφαλιστικές εισφορές», σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Ο Νίκος Παππάς, άφησε επίσης, ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη σύσταση Προανακριτικής των Πραγμάτων Επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ με βάση τα όσα ακούσθηκαν κατά τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής. «Ακούσθηκαν σημεία και τέρατα, δεν μένουν κάτω από το χαλί», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ερωτηθείς για το θέμα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών υπογράμμισε, ότι «θα προχωρήσει μετά την καθαρογραφή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας».

«Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει ούτε η παράταση της νόμιμης λειτουργίας, την οποία σκανδαλωδώς και άνευ ανταλλάγματος και τιμήματος απέδιδαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στα ήδη λειτουργούντα κανάλια. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το Δημόσιο θα διασφαλίσει τα συμφέροντά του και δεν θα συνεχισθεί αυτή η ασυδοσία και η κατοχή φάσματος χωρίς αντάλλαγμα», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Σε ότι αφορά τις εταιρείες που είχαν πάρει μέρος στον προηγούμενο διαγωνισμό, είπε ότι τα χρήματα θα επιστραφούν και «θα ακολουθηθούν οι τυπικές διαδικασίες που αφορούν τις σχέσεις κάθε εταιρείας με τις φορολογικές αρχές».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter