Νίκος Παππάς: Βρισκόμαστε στις τελευταίες μέρες πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες

Νίκος Παππάς: Βρισκόμαστε στις τελευταίες μέρες πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες

Υπάρχουν σημάδια σταθεροποίησης της οικονομίας και τον Αύγουστο κλείνει το σκηνικό με την απαίτηση τήρησης προαπαιτούμενων για την καταβολή της δόσης στη χώρα, σημείωσε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real FM.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιθυμεί νέο μνημόνιο το οποίο το βαφτίζουν πακέτο ισχυρών μεταρρυθμίσεων, προσθέτοντας ότι πρέπει να εξηγήσουν τι εννοούν, καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν συμφωνημένα πράγματα με τους θεσμούς στο πλαίσιο του 3ου προγράμματος.

Μιλώντας για τους ρυθμούς ανάπτυξης και το χρέος, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε ότι τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας έχουν πέσει και σύμφωνα με την ρήτρα ανάπτυξης που επιδιώκει η κυβέρνηση και την ολοκλήρωση της ρύθμισης, θα παγιωθεί σε όλους το αίσθημα ότι η Ελλάδα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα στην εξυπηρέτηση του χρέους της και αυτό θα βάλει τη χώρα στον χάρτη της κανονικότητας, τόνισε. Πρόσθεσε ότι κάποια κοινωνικά στρώματα έχουν επιβαρυνθεί δυσανάλογα από τη φορολογία και αυτό πρέπει να αλλάξει, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι προϋπόθεση για την ανάπτυξη και σταθεροποίηση της οικονομίας της χώρας είναι η αξιοποίηση των στρατηγικών της πλεονεκτημάτων, της τεχνολογίας και ενός συστήματος δικαίου. Ο κ. Παππάς έφερε ως παράδειγμα τις καθυστερήσεις με το ΚΑΣ για τα γυρίσματα της ξένης παραγωγής στο Σούνιο, λέγοντας ότι μέσα από αυτό το γεγονός που προέκυψε, έγινε σε όλους κατανοητό ότι έχουμε αλλάξει σελίδα ως χώρα, με όλα τα απαιτούμενα βήματα που χρειάζονται να γίνουν για τη στήριξη των οπτικοακουστικών παραγωγών.

Αναφερόμενος στις σχέσεις με την Τουρκία, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι επισκεπτόμενος την Κωνσταντινούπολη την προηγούμενη εβδομάδα, διαπίστωσε ότι στη γείτονα χώρα οι σχέσεις της με την Ελλάδα δεν είναι πρώτη είδηση. Πρόσθεσε ότι εάν υπάρχει μια διαρκής κινητικότητα πέραν της αναμενόμενης θα προκύψουν προβλήματα, ωστόσο, εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα υπάρξει ηρεμία με την προϋπόθεση η Τουρκία θα σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας. Για το Σκοπιανό ο Ν. Παππάς επανέλαβε ότι η ελληνική θέση είναι απολύτως καθαρή, συνεπής και επαναλαμβανόμενη και αυτή περιλαμβάνει αλλαγή του Συντάγματος και ονομασία για όλες τις χρήσεις, και αυτό έχει γίνει κατανοητό προς όλους.

Για τη Συρία ο υπουργός ΨΗΠΤΕ τόνισε ότι η Ελλάδα δεν θα εμπλακεί επουδενί στις επιχειρήσεις χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη τη χρήση χημικών στη Συρία. Ο Ν. Παππάς τόνισε ότι η λύση βρίσκεται μόνο στο διπλωματικό πεδίο και η χρήση βίας έχει αποδειχθεί ήδη ότι δεν βοηθάει κανέναν. Εμείς έχουμε γίνει υποδοχείς του μεγάλου προβλήματος το οποίο είναι το προσφυγικό πρόσθεσε ο Ν. Παππάς, αλλά η Ελλάδα έχει αποδείξει τον σταθεροποιητικό της ρόλο στην ευρύτερη περιοχή.

Σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι βρισκόμαστε στις τελευταίες μέρες πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας σημειώνοντας ότι υπήρξαν καθυστερήσεις από το ΕΣΡ το οποίο ωστόσο χρειάζεται ενίσχυση μέσω προσωπικού. Ο Ν. Παππάς είπε ότι σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει, στο τηλεοπτικό φεστιβάλ των Καννών οι ελληνικοί τηλεοπτικοί σταθμοί επενδύουν σε ποικίλο και καλό πρόγραμμα και αυτό αποδεικνύει την αίσθηση αισιοδοξίας στον κλάδο, καλώντας τους παράλληλα να αξιοποιήσουν τα κίνητρα που παρέχει το πλαίσιο ενίσχυσης των οπτικοακουστικών παραγωγών. Πρόσθεσε ότι μετά τις τηλεοπτικές άδειες θα ακολουθήσουν οι θεματικές, ενώ για τις ραδιοφωνικές άδειες επανέλαβε ότι η μετάβαση στο ψηφιακό ραδιόφωνο θα γίνει σταδιακά χωρίς καμία ανησυχία σε κανέναν καθώς το φάσμα θα χωρά περισσότερους σταθμούς.

Τέλος, ο Ν. Παππάς ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη αναμένονται ανακοινώσεις για το ζήτημα στήριξης του έντυπου Τύπου καθώς θα υπάρξει κυβερνητική σύσκεψη για το θέμα, λέγοντας ότι με τις νέες ρυθμίσεις θα προχωρήσουμε με αισιοδοξία και σε αυτόν τον κλάδο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter