Νίκος Παππάς: Στρατηγική επιλογή Μητσοτάκη οι ακραίες φωνές της ακροδεξιάς και του μίσους

Νίκος Παππάς: Στρατηγική επιλογή Μητσοτάκη οι ακραίες φωνές της ακροδεξιάς και του μίσους

«Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί, με πρόφαση διαφωνίες μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών και ΔΝΤ, να σπαταληθεί επιπλέον χρόνος», διεμήνυσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Ν. Παππάς, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση και τις συζητήσεις για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα του χρέους που αναμένονται μετά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», δήλωσε αισιόδοξος ότι σύντομα θα υπάρχουν αποτελέσματα, σημειώνοντας πως «έχει γίνει αλλαγή “πίστας” στη διαπραγμάτευση». Ο κ. Παππάς εξήγησε πως, πλέον, το σενάριο της ακραίας λιτότητας που έθετε το ΔΝΤ για την αναδιάρθρωση του χρέους έχει αποκλειστεί. Το ζητούμενο στο εξής, μετά και τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν για το πλεόνασμα, θα είναι να εξηγήσει η χώρα με όλες τις δυνατότητες στη διεθνή κοινότητα τις αναπτυξιακές προοπτικές που έχει, είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την «αποπομπή» της κ. Κατερίνας Παπακώστα, είπε πως «πλέον, στη Νέα Δημοκρατία η ακροδεξιά, όχι μόνο διοικεί, αλλά έχει και δικαίωμα άσκησης βέτο».

«Στο στρατηγικό δίλημμα της Νέας Δημοκρατίας απαντάει με τρόπο εμφατικό ο κ. Μητσοτάκης, αυτήν τη στιγμή εμμένει στο μίγμα “αριστερή παρένθεση-εμφυλιοπολεμικό μίσος-ακραίος νεοφιλελευθερισμός”, αυτός είναι ο καμβάς πάνω στον οποίο αναπτύσσει την πολιτική του», τόνισε.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής επισήμανε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «τώρα καλείται να εξηγήσει και στον παραζαλισμένο κόσμο που παρακολουθεί τη ΝΔ γιατί επιμένει σε αυτήν τη στρατηγική και γιατί δεν θα ψηφίσει τα θετικά μέτρα που η δική μας σκληρή διαπραγμάτευση πέτυχε να αποτυπώσει». «Η κεντρική, στρατηγική επιλογή του κ. Μητσοτάκη και της ομάδας του είναι ακριβώς ο σφικτός εναγκαλισμός με τις ακραίες φωνές της ακροδεξιάς και του μίσους, που έρχεται από πολύ παλιά στην ελληνική πολιτική ιστορία, παντρεμένος με ακραίες νεοφιλελεύθερες συνταγές που δεν χάνει ευκαιρία να διατυπώνει …οποιοσδήποτε μετριοπαθής ψηφοφόρος μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του», πρόσθεσε.

Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε ως το πρώτο σημαντικό βήμα για τη διαφάνεια στη χορήγηση κρατικών διαφημίσεων στα διαδικτυακά μέσα, την ανακοίνωση των πρώτων 231 πιστοποιημένων μέσων ενημέρωσης. Υπογράμμισε πως υπάρχει, πλέον, διαφάνεια, καθώς ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει εάν ένα μέσο που παίρνει κρατική διαφήσιμιη είναι πιστοποιημένο.

Για την εκτόξευση των δύο μικροδορυφόρων ελληνικής κατασκευής χθες από το κέντρο της NASA σημείωσε ότι αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όσους «τρόλαραν» την προ μηνών ανακοίνωσή του για τη διαστημική πολιτική. «Μπορεί να μην έχουν τις ίδιες δυνατότητες όπως ο HELLAS SAT 3 που θα εκτοξευθεί τον Ιούνιο, αλλά συμμετέχουν σε διεθνές ερευνητικό πρόγραμμα με 28 μικροδορυφόρους», ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter