Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Νίκος Χριστοδουλίδης: Δεν υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις Λευκωσίας-Αθήνας

"Κανένα πρόβλημα στις σχέσεις Λευκωσίας-Αθήνας" δήλωσε ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης,και τόνισε ότι στη Γενεύη δεν υπήρξε καμία διαφωνία και καμία διαφορά στον τρόπο προσέγγισης Κύπρου και Ελλάδας.

Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι τα αποτελέσματα της Γενεύης καταδεικνύουν πως οι μόνες πλευρές οι οποίες ήταν προετοιμασμένες να συζητήσουν, ήταν η Κυπριακή Δημοκρατία και η Ελλάδα.

Τόνισε επίσης, ότι η πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη για την ασφάλεια, αποτέλεσε σημείο αναφοράς.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες, ότι στη Γενεύη στήθηκε παγίδα εις βάρος της Κύπρου και της Ελλάδας, από τον Έσπεν Μπαρθ Αϊντε, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι τα γεγονότα δεν επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο.

Η απάντηση αναφερόταν κατά κύριο λόγο σε πληροφορίες που πρόβαλε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ότι στη Γενεύη υπήρξε «στημένο παιχνίδι εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία», η οποία, κατά τον κ. Παπαδόπουλο, μέσω του Έσπεν Μπαρθ Αϊντε, προσπάθησε να καταθέσει έγγραφο για την ασφάλεια με τουρκικούς όρους.

Ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι το έγγραφο δεν έγινε αποδεκτό από τον Νίκο Κοτζιά και ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε ότι θα θεωρηθεί μη κατατεθέν.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι οι πληροφορίες αυτές είναι εκτός πραγματικότητας.

Πρόσθεσε ότι στο Μον Πελεράν ο Ανδρέας Μαυρογιάννης θα εκπροσωπήσει με την ιδιότητα του πρέσβη τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Τον κ. Μαυρογιάννη θα πλαισιώνουν διπλωμάτες, στρατιωτικοί και ακαδημαϊκοί.

Ο κ. Χριστοδουλίδης επισήμανε πως στο Μον Πελεράν δεν θα ληφθούν αποφάσεις, λέγοντας ότι θα ετοιμαστεί κείμενο εργασίας για να διαφανεί πως μπορεί να προχωρήσει η συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο, για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.