Νίκος Ζήγρας στο Documento: Στη UBS είμαι ο σύζυγος της Βίκυς Σταμάτη και πατέρας του παιδιού της

Νίκος Ζήγρας στο Documento: Στη UBS είμαι ο σύζυγος της Βίκυς Σταμάτη και πατέρας του παιδιού της

Ως σύζυγος της Βίκυς Σταμάτη και πατέρας του παιδιού της εμφανίζεται ο Νίκος Ζήγρας σε λογαριασμό στην ελβετική τράπεζα UBS, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιεύει η εφημερίδα Documento.

 Πρόκειται για λογαριασμό που σύμφωνα με τον κ. Ζήγρα δημιουργήθηκε εν αγνοία του με το διαβατήριό που ο ίδιος είχε παραχωρήσει στον πρώην υπουργό. Ο κ. Ζήγρας μιλά αποκλειστικά στο Documento και αποκαλύπτει το ταξίδι που έκανε στα γραφεία της UBS πριν από περίπου έναν μήνα και τις συνομιλίες που είχε με τους έκπληκτους υπαλλήλους της τράπεζας, ενώ υπογραμμίζει ότι θα χρησιμοποιήσει τα στοιχεία αυτά κατά την απολογία του στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών στις 21 Δεκεμβρίου, καθώς τα χρήματα στους λογαριασμούς κατά τον κ. Ζήγρα προέρχονται από μίζες.

Το 1998 ο Ακης Τσοχατζόπουλος, πανίσχυρος τότε υπουργός του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στο Documento ο κ. Ζήγρας, το διαβατήριό του προκειμένου να κάνει κάποια ταξίδια στο εξωτερικό και να μην τον αναγνωρίζουν. Ο κ. Ζήγρας το έδωσε, αλλά όταν στη συνέχεια το ζήτησε πίσω, ο κ. Τσοχατζόπουλος του είπε ότι το έχασε και έτσι ο πρώτος ξάδερφος του πρώην υπουργού δήλωσε την απώλειά του στις αρμόδιες αρχές.

Με το υπ’ αριθμόν Μ911708 διαβατήριο ανοίγεται το ίδιο έτος τραπεζικός λογαριασμός στην ελβετική τράπεζα UBS. Ως διεύθυνση δηλώνεται, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο κ. Ζήγρας, η διεύθυνση του γραφείου του Ακη Τσοχατζόπουλου, ενώ ως αντίκλητος η Μαργαρίτα Τερζή Γαλιδάκη, κάτοικος Γενεύης. Η κ. Γαλιδάκη είναι προσωπική φίλη του κ. Τσοχατζόπουλου ενώ είχε εργαστεί και ως ειδική σύμβουλος του πρώην υπουργού στο υπουργείο Αμυνας για τον σχεδιασμό και την αναδιάρθρωση στρατιωτικών νοσοκομείων. Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Ζήγρα η κ. Γαλιδάκη ήταν η πωλήτρια του υπερπολυτελούς ρετιρέ στη λεωφόρο Νίκης της Θεσσαλονίκης, δίπλα στην πλατεία Αριστοτέλους, στην κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου, Αρετή.

Με το διαβατήριο αυτό ο κ. Ζήγρας φέρεται να έκανε ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής το ίδιο έτος στο υποκατάστημα της Zurich στη Λωζάννη, της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της Ελβετίας, με τους εξής όρους: Θα κατέθετε 500.000 ελβετικά φράγκα και θα λάμβανε κάθε έτος 35.000 ελβετικά φράγκα εφ’ όρου ζωής. Σε περίπτωση θανάτου του, η σύζυγός του θα ελάμβανε μερικά εκατομμύρια. Ως σύζυγος του Νίκου Ζήγρα δηλώνεται, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες του, η Βίκυ Σταμάτη, η οποία και κατέθεσε το ποσό των 500.000 ελβετικών φράγκων στην ασφαλιστική.

Σύζυγος Ζήγρα, ενώ είναι παντρεμένη με τον Ακη

Το 2004 η Βίκυ Σταμάτη παντρεύτηκε τον Ακη Τσοχατζόπουλο. Ο γάμος και η δεξίωση που ακολούθησε στο πολυτελέστατο Four Seasons στο Παρίσι έλαβαν διαστάσεις στα ΜΜΕ. Το ζεύγος Τσοχατζόπουλου και κυρίως ο πρώην υπουργός δέχθηκαν πυρά από τον εγχώριο Τύπο για τη χλιδή και το υψηλότατο κόστος της τελετής. Παρότι παντρεμένη από το 2004 με τον πρώην υπουργό, η κ. Σταμάτη εμφανίζεται το 2005 και το 2007 σε λογαριασμό στην ελβετική UBS ως σύζυγος του κ. Ζήγρα, ο οποίος είναι και πατέρας του παιδιού της, μια και το παιδί γεννήθηκε το 2007.

Σύμφωνα με αντίγραφο του λογαριασμού της UBS με χρονολογία 2007, που δημοσιεύει η εφημερίδα Documento, η κ. Σταμάτη εμφανίζεται στις λεπτομέρειες οικογενειακής κατάστασης ως «παντρεμένη με ένα παιδί γεννημένο το 2007. Ο τωρινός σύζυγος ο κ. Ζήγρας έχει δική του εταιρεία για παροχή εμπορικών συμβουλών. Ο τελευταίος έχει δύο παιδιά από προηγούμενο γάμο και πέντε μικρά εγγόνια. Πρώην σύζυγος του πρώην Ελληνα υπουργού Ανάπτυξης κ. Ακη Τσοχατζόπουλου (το κόμμα του έχασε τις εκλογές του 2004 και δεν είναι πλέον υπουργός)».

Ο κ. Ζήγρας εμφανίζεται επίσης, σύμφωνα με έγγραφα της UBS, να επισκέπτεται ως δικαιούχος του λογαριασμού την ελβετική τράπεζα τον Ιούλιο του 2005, όπου φέρεται να μεταφέρει ο ίδιος χρήματα στη σύζυγό του, η οποία δεν είναι άλλη από τη Βίκυ Σταμάτη.

Συγκεκριμένα, έγγραφο της UBS το οποίο δημοσιεύει το Documento και δείχνει τις κινήσεις του λογαριασμού του κ. Ζήγρα για την 12η Ιουλίου 2005 αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ηρθε χωρίς ραντεβού (σ.σ.: ο κ. Ζήγρας) επειδή περνούσε από τη Γενεύη και ήθελε να κάνει κάποιες ενέργειες πριν ταξιδέψει με το αεροπλάνο του. Μετέτρεψε 10.000 δολάρια σε ελβετικά φράγκα και μετέφερε 150.000 φράγκα στους λογαριασμούς της γυναίκας του Βασιλικής Σταμάτη».

«Ο κ. Ζήγρας είχε άσπρα μαλλιά»

Ο κ. Ζήγρας ωστόσο, όπως αναφέρει στο Documento, ουδέποτε επισκέφτηκε το υποκατάστημα της UBS και ούτε γνώριζε πως είχε λογαριασμό με δηλωμένη ως σύζυγό του την κ. Σταμάτη. Λέει επίσης πως όταν επισκέφτηκε ο ίδιος με τον δικηγόρο του το υποκατάστημα της UBS πριν από έναν μήνα, έκπληκτοι οι υπάλληλοι διαπίστωσαν πως ο κύριος που έκανε συναλλαγές με το όνομα Νίκος Ζήγρας ήταν κάποιος άλλος με άσπρα μαλλιά, τον οποίο αναγνώρισαν μέσα από φωτογραφίες ως τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

«Πριν έναν περίπου μήνα πήγα με τον δικηγόρο μου Στέλιο Γκαρίπη στη Γενεύη, στο υποκατάστημα της UBS στην οδό Florissant, όπου δήθεν διατηρούσα τραπεζικό λογαριασμό, και ζήτησα να δω τον υπεύθυνο του λογαριασμού μου. Ηρθε ένας κύριος με σκουλαρίκι στο αυτί και με ρώτησε ποιος είμαι. “Ο Νίκος Ζήγρας” του είπα. “Αποκλείεται” μου λέει αυτός. Ο κύριος Ζήγρας ήταν διαφορετικός, με άσπρα μαλλιά και ερχόταν πολλές φορές εδώ με τη γυναίκα του. Εκείνη την ώρα, ο δικηγόρος μου Στέλιος Γκαρίπης του λέει να ψάξει στο google το όνομα Ακης Τσοχατζόπουλος και να δει τις φωτογραφίες που εμφανίζονται. “Αυτός είναι ο Νίκος Ζήγρας! Αυτός ερχόταν εδώ κι έκανε αναλήψεις ή έστελνε εμβάσματα! Μένω έκπληκτος” λέει. “Θα μιλήσω με τον υπεύθυνο του λογαριασμού της Βασιλικής Σταμάτη” λέει, που στο μεταξύ έχει προαχθεί σε υψηλόβαθμο στέλεχος της UBS» αποκαλύπτει στο Documento ο κ. Ζήγρας.

Παρά τα γεγονός ότι το 2005 και το 2007 στα αρχεία της UBS εμφανιζόταν ως σύζυγος της κ. Σταμάτη o κ. Ζήγρας, η ίδια σε επιστολή που απέστειλε το 2010 σε υπάλληλο της τράπεζας αναφέρει ως σύζυγό της τον Ακη Τσοχατζόπουλο. Μάλιστα η κ. Σταμάτη τονίζει στην επιστολή ότι με τον σύζυγό της Ακη Τσοχατζόπουλο μένουν στο ίδιο σπίτι πέντε χρόνια (δηλαδή από το 2005) και σκέφτονται να το αγοράσουν. Για τον λόγο αυτό ζητεί να ρυθμιστούν οι «οικονομικές πιθανότητες», όπως επίσης και να μεταφερθούν 25.000 ευρώ στους λογαριασμούς του συζύγου της. Η επιστολή έχει ημερομηνία 9 Απριλίου 2010 και είναι γραμμένη στα αγγλικά. Σε αυτήν η κ. Σταμάτη αναφέρει:

«Αγαπητέ κ. (υπάλληλος UBS)Αγαπητέ κ. (υπάλληλος UBS)Επειδή δεν σας βρήκα στο τηλέφωνο σήμερα, γράφω άμεσα σε εσάς και το πρωί της Δευτέρας, όπως κανόνισα με τη γραμματέα, θα σας τηλεφωνήσω ξανά.

Η οικογένεια μου κι εγώ σκεφτόμαστε την πιθανότητα να αγοράσουμε το διαμέρισμα στο οποίο μένουμε πέντε χρόνια στην Αθήνα. Οπως βαδίζουμε τώρα, για να ρυθμίσουμε τις οικονομικές μας πιθανότητες σας ζητάω και μέσα από αυτό το γράμμα να μεταφέρετε από τον λογαριασμό μου στην UBS (αρ. λογαριασμού) το ποσό των 25.000 ευρώ στον λογαριασμό του συζύγου μου, Τσοχατζόπουλου Απόστολου, στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος».

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι πώς ο υπάλληλος και οι υπεύθυνοι της UBS αποδέχονται κάτι τέτοιο: άλλος να εμφανίζεται ως σύζυγος της κ. Σταμάτη στα αρχεία της τράπεζας και άλλον να δηλώνει ως σύζυγό της στην επιστολή της. Από την πλευρά του ο κ. Ζήγρας σχολιάζει χαρακτηριστικά στο Documento:

«Κατά την επίσκεψη στη UBS, o δικηγόρος μου του δείχνει (σημ. του υπαλλήλου) ένα email του στο οποίο φαίνεται πως εγώ ως Νίκος Ζήγρας εμφανίστηκα χωρίς ραντεβού με τη Βίκυ Σταμάτη, τη γυναίκα μου, και της έκανα έμβασμα 150.000 ελβετικά φράγκα στον λογαριασμό της. Η γυναίκα μου, η Βίκυ Σταμάτη, σήκωσε την ίδια μέρα και 70.000 ελβετικά φράγκα από τον λογαριασμό της! “Δεν έχει ξανασυμβεί τέτοια περίπτωση 20 χρόνια που είμαι υπάλληλος” λέει. Του δείχνουμε και τις επιστολές της Βίκυς Σταμάτη στον υπεύθυνο του λογαριασμού της, στις οποίες λέει να μεταφερθούν ποσά στον προσωπικό λογαριασμό του συζύγου της Αθανασίου Τσοχατζόπουλου στην Εθνική Τράπεζα για να αγοράσουν το σπίτι το οποίο νοικιάζουν πέντε χρόνια. “Πώς γίνεται να φαίνεται στα αρχεία σας ως παντρεμένη με παιδί μ’ εμένα και να στέλνει χρήματα στον σύζυγό της που έχει άλλο όνομα;” ρωτώ τους υπαλλήλους της τράπεζας που παρακολουθούν με το στόμα ανοιχτό».

«Χρήματα από τις μίζες»

Ο κ. Ζήγρας σημειώνει στο Documento ότι θα παρουσιάσει όλα αυτά τα στοιχεία στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών και υποστηρίζει ότι τα χρήματα που διακινούνται στους λογαριασμούς προέρχονται από μίζες. Ζητεί επίσης από τον πρώην υπουργό να πει, όπως λέει, όλη την αλήθεια.

«Αυτά τα στοιχεία θέλω να συζητήσω στο Πενταμελές Εφετείο Αθηνών κατά την απολογία μου στις 21/12 με την κυρία Σταμάτη και τον αγαπημένο μου εξάδελφο Ακη, αφού θέλουν να λάμψει η αλήθεια. Τι θα πει τώρα ο Ακης που τα χρήματα από τις μίζες μπαίνουν απευθείας στον προσωπικό λογαριασμό του στην Εθνική Τράπεζα με εντολή της αμέτοχης και ανήξερης νοικοκυράς Βίκης Σταμάτη το 2010, για ν’ αγοράσουν το παλάτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου που δήθεν το αγόρασαν μόνο με δάνειο; Κι αν δεν του κάνει κόπο, ας κάνει μια βόλτα απ’ το Εφετείο στις 21/12 και ο φίλος μου ο Γιώργος Σαχπατζίδης, που επίσης θέλει να πει όλη την αλήθεια, και να μας εξηγήσει, πώς μπήκαν στον προσωπικό του λογαριασμό στην Πειραιώς από τον πλαστό λογαριασμό μου στη UBS 70.000 ελβετικά φράγκα το 2005 παρακαλώ; Τους καλώ όλους να έλθουν και να πουν την αλήθεια. Αντί να κοροϊδεύουν την ελληνική Δικαιοσύνη και να κρύβονται πίσω απ’ το δάχτυλό τους, ας επιστρέψουν τα κλεμμένα. Ηδη η Morgan Stanley, μετά από αγώνα δικό μου και του δικηγόρου μου Στέλιου Γκαρίπη, έχει επιστρέψει για πρώτη φορά 2,2 εκατομμύρια κι ήδη κάποια εμπλεκόμενη εταιρεία του Λονδίνου μού δήλωσε πως θα επιστρέψει άλλο 1 εκατομμύριο» τονίζει στο Documento.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter