Noor 1: Παρέμβαση των ΗΠΑ για την υπόθεση – «Η ελληνική κυβέρνηση παρεμποδίζεται»

Noor 1: Παρέμβαση των ΗΠΑ για την υπόθεση – «Η ελληνική κυβέρνηση παρεμποδίζεται»

Oι ΗΠΑ, με παρέμβαση-έρευνα του Ινστιτούτου Gatestone, τοποθετούνται για την περίπλοκη υπόθεση του Noor 1, καθώς υποστηρίζεται ότι εκτυλίχθηκε στο πλαίσιο χρηματοδότησης της διεθνούς ισλαμικής τρομοκρατίας, με σαφείς αναφορές στο ISIS και στην Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Το ίδιο Ινστιτούτο, το οποίο απηχεί τις απόψεις της διοίκησης Τραμπ, υποστηρίζει ότι η υπόθεση «κολλάει», αφού εμποδίζεται η κυβέρνηση να την διαλευκάνει, ενώ τονίζει πως πρόκειται πλέον για θέμα παγκόσμιας ασφάλειας.

Επίσης, καλεί το υπουργείο δικαιοσύνης των ΗΠΑ να εμπλακεί στην υπόθεση με σκοπό να βοηθήσει στην επίλυσή της.

Το Ινστιτούτο, το οποίο θεωρείται ότι ασκεί σημαντική επιρροή, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι “τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα έχουν λόγους να θέλουν να φιμώσουν τον Γιαννουσάκη, αν ισχύουν έστω και τα μισά απ΄ όσα ισχυρίστηκε”.

Και συνεχίζει: “Είναι κοινό μυστικό πως το εμπόριο ναρκωτικών χρηματοδοτεί τον ISIS. Η υπόθεση του Noor 1 αποδεικνύει πώς η τρομοκρατία και το εμπόριο ναρκωτικών εξάγεται στην Ευρώπη”.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι  “Το ζήτημα είναι το “βαθύ κράτος” και οι δεσμοί του με το Ιράν, μέσω του εμπορίου ναρκωτικών. Είναι κοινό μυστικό πως το εμπόριο ηρωίνης χρηματοδοτεί τον ISIS και άλλες οργανώσεις όπως η Χεζμπολάχ, η Χαμάς και η Μουσουλμανική αδελφότητα. Η υπόθεση του Noor 1 αποδεικνύει πώς η τρομοκρατία και το εμπόριο ναρκωτικών εξάγεται στην Ευρώπη”.

“Η πιθανή έμμεση και άμεση εμπλοκή προσώπων από τα υψηλότερα κοινωνικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, καθιστά σχεδόν αδύνατο για την κυβέρνηση να διαλευκάνει την υπόθεση και να προστατεύσει μάρτυρες-κλειδιά από σωματικό τραυματισμό. Τώρα απαιτείται η βοήθεια του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και τον υπηρεσιών ασφαλείας. Η υπόθεση δεν αποτελεί μόνο ελληνικό ζήτημα, αλλά και θέμα παγκόσμιας ασφάλειας”, υποστηρίζεται.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter