Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Νότια Κορέα: Ανάκριση της πρόεδρου Παρκ Γκέουν-χε για το σκάνδαλο διαφθοράς

Το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα στη Νότια Κορέα, γνωστοποίησε σήμερα ότι προγραμματίζει την ανάκριση της προέδρου Παρκ Γκέουν-χε στις αρχές Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται για το σκάνδαλο της διαφθοράς που συγκλονίζει τη χώρα.

Το Κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας έχει ψηφίσει υπέρ της αποπομπής της προέδρου Παρκ από το προεδρικό αξίωμά της, ενώ η υπόθεση βρίσκεται στο Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο θα αποφασίσει για την αποδοχή ή την απόρριψη της απόφασης των βουλευτών.

Αναμένεται ότι η Παρκ θα είναι σύμφωνη για τη διαδικασία της ανάκρισης της, ενώ οι λεπτομέρειες αναμένεται να συζητηθούν με το γραφείο της, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ειδικού εισαγγελέα.

Ως πρόεδρος της χώρας, η Παρκ έχει ασυλία έναντι της πιθανής άσκησης ποινικής δίωξης εναντίον της για όσο διατηρεί το αξίωμά της, ενώ η ίδια έχει προηγούμενα δηλώσει ότι θα συμφωνήσει για τη συμμετοχή της στην ανάκριση. Η ΄Παρκ έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που τις αποδίδονται σχετικά με το σκάνδαλο διαφθοράς.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.