Novartis: Αποστάσεις του προέδρου της ΝΔ από τα εμπλεκόμενα στελέχη

Novartis: Αποστάσεις του προέδρου της ΝΔ από τα εμπλεκόμενα στελέχη

Τα… φίδια της Νοβάρτις και οι λογαριασμοί στην Ελβετία τρομάζουν τον Μητσοτάκη

Αποστάσεις, για πρώτη φορά, κρατά τις τελευταίες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα στελέχη της ΝΔ που εμπλέκεται το όνομά τους στο Novartis-gate. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο λαλίστατος – κατά τα άλλα- επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ομιλία του την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή για το πόρισμα της Novartis απέφυγε σαν το διάολο με το λιβάνι να μιλήσει αφενός για «σκευωρία» και αφετέρου να παράσχει, όπως έκανε μέχρι πρόσφατα, πλήρη κάλυψη στα εμπλεκόμενα στελέχη του κόμματός του. 

Η διαφοροποίηση Μητσοτάκη έχει όμως την εξήγησή της: σύμφωνα με έγκυρες πηγές ο πρόεδρος της ΝΔ, πληροφορήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, από ντόπια και ξένα κέντρα, ότι έχει εντοπιστεί λογαριασμός στην Ελβετία στενής συνεργάτιδας πρώην υπουργού της ΝΔ, φουσκωμένος με εκατ. ευρώ. Επίσης έμαθε ότι οι αμερικανικές αρχές «έχουν δέσει» τουλάχιστον δύο στελέχη της ΝΔ που το όνομά τους φιγουράρει στο σκάνδαλο Novartis.

Σε κλειστή σύσκεψη που έγινε στο Μοσχάτο, αποφασίστηκε να μην υπάρχουν στις δημόσιες τοποθετήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορές για το Novartis-gate και πολύ περισσότερο καμία αναφορά σε «σκευωρίες» και άλλες θεωρίες συνωμοσίες που κατά κόρον έλεγε ο πρόεδρος της ΝΔ τους τελευταίους μήνες. 

Τέλος, να πούμε ότι σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ φέρεται να αρνήθηκε να δει τον Αδωνη Γεωργιάδη, μετά από αίτημα για τε α τετ συνάντηση που ζήτησε ο τηλεπωλωτής-αντιπρόεδρος.

Διαβάστε επίσης: Novartis – Gate: Βρέθηκαν λογαριασμοί στην Ελβετία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter