#Novartis_Gate: Νέα λίστα με γιατρούς που λαμβάναν δωράκια

#Novartis_Gate: Νέα λίστα με γιατρούς που λαμβάναν δωράκια

Νέα στοιχεία αναφορικά με το σκάνδαλο Novartis φέρεται να προσκόμισε ένας από τους προστατευόμενους μάρτυρες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Documentonews.gr ξεκίνησε ήδη νέος κύκλος καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων.

Την ίδια ώρα, οι εισαγγελείς φέρονται να έχουν εντοπίσει νέα λίστα με γιατρούς οι οποίοι φέρονται να δωροδοκήθηκαν την περίοδο Ιανουάριος 2016 – Ιανουάριος 2017. 

Η λίστα περιλαμβάνει 300 γιατρούς του δημοσίου και ιδιώτες οι οποίοι φέρεται να δωροδοκήθηκαν με ποσά από 1000-5000 ευρώ και εντοπίστηκε έπειτα από έφοδο των εισαγγελέων. 

Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν εντοπιστεί περί τους 4.000 γιατρούς που φέρονται να χρηματίζονταν από τη Novartis προκειμένου να συνταγογραφούν προϊόντα της εταιρείας.

Στο μεταξύ μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις φαίνεται ότι είναι η ζημιά του Ελληνικού Δημόσιου από τις ανατιμήσεις της Novartis στα νοσοκομειακά φάρμακα όπως προκύπτει από την έρευνα των εισαγγελέων Διαφθοράς για τα πολιτικά πρόσωπα. Ειδικά στα νοσοκομειακά φάρμακα η ζημία φέρεται να είναι πολύ μεγαλύτερη από την αρχική εκτίμηση των 3 δισ. ευρώ, τα οποία αφορούν κυρίως τη ζημία του ΕΟΠΥΥ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter