Novartis στα στελέχη της: Μακριά από τον Άδωνι, είναι εμπλεκόμενος

Novartis στα στελέχη της: Μακριά από τον Άδωνι, είναι εμπλεκόμενος

Από το Φεβρουάριο του 2017, η Νοvartis , στη μυστική της έκθεση που αποκάλυψε το Documento, καλούσε τα στελέχη της να μην κάνουν επαφές με τον Άδωνι Γεωργιάδη και άλλα πρόσωπα γιατί «είναι εμπλεκόμενοι».

Δηλαδή όλα αυτά πριν σχηματιστεί δικογραφία, πριν καταθέσουν οι πρώτοι μάρτυρες και πριν απαγγελθούν κατηγορίες. Μια εξέλιξη που κατακρημνίζει τον ισχυρισμό της ΝΔ περί σκευωρίας μέσα από τα έγγραφα της ίδιας της Novartis.

Στη συγκλονιστική έκθεση των μυστικών υπηρεσιών της εταιρίας, κατονομάζονται και άλλα πρόσωπα που πρέπει να μπουν στο «κόκκινο κάδρο» μαζί με τον Άδωνι Γεωργιάδη για τον ίδιο λόγο.

Πρόκειται για τους καθηγητές Πανεπιστημίου Υφαντόπουλο, Γείτονα και Μανιαδάκη, οι οποίοι είναι σημειωμένοι με κόκκινα γράμματα, ενώ καταχωρημένοι είναι και οι Σουλιώτης και Λιαρόπουλος, με τον τελευταίο να είναι γνωστός για την χρυσοπληρωμένη έκθεσή του στο Ερρίκος Ντυνάν και το περιβόητο «Γερούν, γερά».

Στην έκθεση αυτή καταδεικνύεται πως η φαρμοκοβιομηχανία αμέσως μόλις άρχισε να ακούγεται το σκάνδαλο προχώρησε σε χαρτογράφηση του πολιτικού σκηνικού για να εντοπίσει και να ξεδιαλύνει τους πιθανούς φίλους από τους εχθρούς.

Πρόκειται για το ανώτερο και ανώτατο στελεχιακό δυναμικό κομβικών υπουργείων (Υγείας, Δικαιοσύνης, Οικονομικών κοκ), λοιπών κυβερνητικών στελεχών πέριξ του πρωθυπουργού, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, πρόεδροι κομμάτων και φορέων που σχετίζονται με το χώρο του φαρμάκου. Σε όλους ανεξαιρέτως υπάρχουν δύο κατηγορίες: Το πόσο επηρεάζουν την κοινή γνώμη και ο βαθμός αξιολόγησης της προτεραιότητας, πιθανώς της προσέγγισής τους.

Ένα από τα πολιτικά πρόσωπα που παρακολουθούσε στενά η Novartis είναι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Το ενδιαφέρον για το πρόσωπό του ήταν τέτοιο που υπάρχουν σημεία από τοποθετήσεις του -ακόμα και απαντήσεις του σε ερωτήσεις- όχι σε διαδικασίες που έλαβαν χώρα στη Βουλή, αλλά σε περιφερειακές ομιλίες! Γεγονός που αποδεικνύει ότι άνθρωποι της Novartis βρίσκονται συνεχώς σε «φυσική επαφή» με τα πρόσωπα που έχει υπό παρακολούθηση. Μάλιστα, στις σημειώσεις που υπάρχουν στην 68 σελίδων έκθεση αναφέρεται ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ως “διαλλακτικός”, ενώ ο Παύλος Πολάκης ως “εχθρικός”.

Και το Documento

Η Novartis έχει φακελώσει το Documento και τον Κώστα Βαξεβάνη όπως προκύπτει από τα εμπιστευτικά έγγραφα που κατασχέθηκαν κατά την έφοδο των δικαστικών αρχών στα γραφεία της πολυεθνικής.

Σε πολυσέλιδη αναφορά, με ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2017, λίγες ημέρες, μετά τις πρώτες αποκαλύψεις του Documento για το σκάνδαλο Novartis, αναφέρονται αναλυτικά τα ρεπορτάζ της εφημερίδας ενώ γίνονται ακόμα και εκτιμήσεις για τις ενδεχόμενες πηγές των στοιχείων.

Τα εμπιστευτικά έγγραφα παραδόθηκαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής από την εισαγγελία Διαφθοράς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter