Ντάισελμπλουμ: Δεν μετανιώνω για όσα είπα περί του Νότου, μάλλον ήμουν κουρασμένος…

Ντάισελμπλουμ: Δεν μετανιώνω για όσα είπα περί του Νότου, μάλλον ήμουν κουρασμένος…

Αφού, αρχικά μας είπε πως δεν ζητάει συγγνώμη, πως δεν μετανιώνει, πως εμείς δεν καταλάβαμε την καλβινιστική του παιδία, τώρα επανέρχεται και μας λέει το μήνυμα: «Η αλληλεγγύη δεν είναι φιλανθρωπία».

Επανέρχεται ο πρόεδρος του Eurogroup στη δήλωσή του για τον ευρωπαϊκό Νότο, τα ποτά και τις γυναίκες… Όχι, όπως φαίνεται δεν μετανιώνει καθόλου, απλά μάλλον ο εαυτός του τον ξάφνιασε που είπε αυτό που σκεφτόταν. Με απλά λόγια: Ο εαυτός του τον απογοήτευσε που ήταν λίγο περισσότερο κυνικός απ’ ότι επιθυμεί…

Μάλιστα, το προχωράει λίγο περισσότερο, λέγοντας πως δέχτηκε τέτοια πίεση για αυτές του τις δηλώσεις, που ένιωσε σαν να έκανε έγκλημα πολέμου, όπως γράφεται στην εφημερίδα “De Volkskrant” της Ολλανδίας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός οικονομικών της Ολλανδίας και υπεύθυνος του Eurogroup, είπε:

«Μπορεί η κούραση από τις ολλανδικές εκλογές να έπαιξε έναν ρόλο, γιατί (οι δηλώσεις) έγιναν τρεις ημέρες μετά. Πιθανότατα να το είχα διατυπώσει διαφορετικά. Αλλά ήταν ο δικός μου τρόπος να πω ξεκάθαρα ότι η αλληλεγγύη δεν είναι φιλανθρωπία. Αλλά τι θα έπρεπε να πάρω πίσω; Κάτι που δεν είπα; Κάτι που δεν εννοούσα; Ο θυμός για την συνέντευξή μου είναι θυμός για τα οκτώ χρόνια πολιτικής κρίσης. Μέρος των χωρών της ΕΕ πιστεύει ότι η πολιτική αυτή είναι πολύ βορειοευρωπαϊκή».

Μίλησε, τέλος, για το αν θα παραμείνει στο πόστο του: «Εάν η Ολλανδία αποκτήσει σύντομα νέα κυβέρνηση, τότε το Eurogroup θα αναζητήσει νέο πρόεδρο. Αν όχι, οι περισσότερες πιθανότητες είναι να ολοκληρώσω την θητεία μου. Δεν με νοιάζει και τόσο πολύ, απλώς σταματά».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter