Ντάισελμπλουμ: Μεγαλύτερη «σαφήνεια» για το χρέος – Συμφωνία για την αξιολόγηση

Ντάισελμπλουμ: Μεγαλύτερη «σαφήνεια» για το χρέος – Συμφωνία για την αξιολόγηση

Λίγες ώρες πριν το Eurogroup αρχίσει τις εργασίες του  ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι υπάρχει συμφωνία στο θέμα της αξιολόγησης, αλλά δεν θα υπάρξει απόφαση για ελάφρυνση του χρέους, αλλά μεγαλύτερη «σαφήνεια».
 

.

Το Eurogroup θα συζητήσει σήμερα το ύψος της νέας δόσης στην Ελλάδα και θα δώσει μεγαλύτερη σαφήνεια στην Ελλάδα και το ΔΝΤ για την ελάφρυνση του χρέους, ανέφερε, συγκεκριμένα, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του ESM.

Για το ύψος της δόσης που θα δοθεί στην Ελλάδα, ανέφερε ότι θα είναι μέρος των σημερινών συζητήσεων και θα ανακοινωθεί μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Όσον αφορά στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, ο Ντάισελμπλουμ είπε: «Σήμερα, θα δώσουμε μεγαλύτερη σαφήνεια στην Ελλάδα και το ΔΝΤ, το οποίο ζητά αυτή τη σαφήνεια, πώς θα κινηθούμε μετά, πώς θα διαμορφώσουμε την αναγκαία ελάφρυνση του χρέους το 2018», τόνισε προσθέτοντας:

«Πρέπει να συμφωνήσουμε στη διαδικασία πώς θα διαμορφώσουμε, ποιος θα διαμορφώσει και πώς θα αποφασίσουμε μετά το συνολικό πακέτο, αυτή θα είναι η μορφή των συζητήσεων που θα έχουμε σήμερα. Δεν θα υπάρχει ένας αριθμός που θα προκύπτει από αυτό. Ο αριθμός θα υπάρχει μόνο στο τέλος του προγράμματος».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter