Ντένις Ρόντμαν: Γιατί κινδυνεύει με φυλακή ο εκκεντρικός σταρ του μπάσκετ

Ντένις Ρόντμαν: Γιατί κινδυνεύει με φυλακή ο εκκεντρικός σταρ του μπάσκετ

Ο Ντένις Ρόντμαν, το άλλοτε αστέρι του μπάσκετ, συμπαίκτης του θρυλικού Μάικ Τζόρνταν στο Σικάγο τη δεκαετία του 1990, καταδικάστηκε τη Δευτέρα σε ποινή με αναστολή διότι είχε συλληφθεί στην Καλιφόρνια να οδηγεί σε κατάσταση μέθης.

Ο 56χρονος Ρόντμαν θα οδηγηθεί σε φυλακή για να εκτίσει ποινή φυλάκισης 90 ημερών εάν δεν τηρήσει τους όρους που του επιβλήθηκαν για τα επόμενα τρία χρόνια, που προβλέπουν ιδίως ότι θα παρακολουθήσει ένα εννιάμηνο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για τους κινδύνους του αλκοόλ.

«Το δικαστήριο έκανε τη σωστή επιλογή, πήρε υπόψη του τις προσπάθειες που έκανε ο Ντένις για να θεραπευτεί», εξήγησε ο συνήγορος του διάσημου, εκκεντρικού πρώην μπασκετμπολίστα, ο Πολ Μέγερ.

«Ο Ντένις ανέλαβε τις ευθύνες του, καταβάλλει προσπάθειες να παραμείνει νηφάλιος κι έχει κάνει μεγάλες προόδους», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο Ρόντμαν είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο από την αστυνομία στο Νιούπορτ Μπιτς της Καλιφόρνιας και είχε τεθεί υπό κράτηση για μικρό διάστημα, αφού ο δείκτης αλκοολαιμίας του ήταν τριπλάσιος του επιτρεπόμενου ορίου.

Κι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο πέντε φορές πρωταθλητής του NBA, γνωστός για τα τατουάζ, τα πίρσινγκ και τα περίεργα βαψίματα στα μαλλιά, συνελήφθη για παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Τον Φεβρουάριο του 2017, καταδικάστηκε να προσφέρει 30 ώρες κοινωφελούς έργου διότι προκάλεσε ατύχημα μπαίνοντας ανάποδα σε αυτοκινητόδρομο ενώ δεν είχε καν άδεια οδήγησης.

Ο Ρόντμαν, η καριέρα του οποίου διήρκεσε 14 σεζόν στο αμερικανικό επαγγελματικό πρωτάθλημα μπάσκετ, προσελκύει τα τελευταία χρόνια την προσοχή για τα αμφιλεγόμενα ταξίδια του στη Βόρεια Κορέα και τη «φιλία» του με τον ηγέτη της χώρας της Ασίας. Ορισμένα μέσα ενημέρωσης εκτιμούσαν μάλιστα ότι θα μπορούσε να παίξει ρόλο ενόψει της συνάντησης του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter