Ντόναλντ Τραμπ: Ο λιγότερο δημοφιλής πρόεδρος των ΗΠΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Ο λιγότερο δημοφιλής πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο λιγότερο δημοφιλής εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας εδώ και δεκαετίες είναι ο Ντόναλντ Τραμπ.

Αν και η δημοτικότητα του βελτιώθηκε μετά την εκλογή του στον Λευκό Οίκο την 8η Νοεμβρίου παραμένει σύμφωνα με τον μέσο όρο των πρόσφατων δημοσκοπήσεων που υπολόγισε ο ιστότοπος Real Clear Politics αρκετά χαμηλά στις προτιμήσεις των Αμερικανών.

Περίπου το 50% των Αμερικανών έχει αρνητική γνώμη για τον Ρεπουμπλικάνο έναντι του 45% που δηλώνει ότι είναι θετικά διακείμενο προς το πρόσωπό του. Ανήμερα των εκλογών, το 58% των ψηφοφόρων υποστήριζε ότι έχει αρνητικά συναισθήματα προς τον μεγιστάνα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υστερεί σε σχέση με τους δύο προκατόχους του, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS που δημοσιεύτηκε σήμερα: περισσότεροι από ένας στους τρεις Αμερικανούς διατυπώνουν φόβους ότι θα είναι ένας κακός πρόεδρος, έναντι ενός ποσοστού 7% για τον Μπάρακ Ομπάμα τον Δεκέμβριο του 2008 και ενός 14% για τον Τζορτζ Ου. Μπους τον Δεκέμβριο του 2000.

Το Ινστιτούτο Gallup, τα δεδομένα του οποίου χρονολογούνται από την εκλογή του Μπιλ Κλίντον το 1992, επισημαίνει πως ο Ντόναλντ Τραμπ σπάει το ρεκόρ αντιδημοτικότητας, και μάλιστα με ευρεία διαφορά, του τρόπου με τον οποίο υλοποιεί την μετάβαση στον προεδρικό θώκο: το 48% των συμμετεχόντων επικρίνει τις ενέργειές του και το 48% τις επιδοκιμάζει.

Συγκριτικά, τα τρία τέταρτα των Αμερικανών επιδοκίμαζαν την μετάβαση της εξουσίας υπό τον Μπαράκ Ομπάμα και τα δύο τρίτα όπως την υλοποίησε ο Μπιλ Κλίντον.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter