Nτράγκι: Όσο δεν υπάρχει μνημόνιο, δεν υπάρχει και επαναγορά ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ

Nτράγκι: Όσο δεν υπάρχει μνημόνιο, δεν υπάρχει και επαναγορά ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ

Χωρίς πρόγραμμα δεν υπάρχει waiver για τα Ελληνικά ομόλογα, δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Μάριο Ντράγκι, που σημαίνει δηλαδή ότι χωρίς μνημόνιο δεν υπάρχει ποσοτική χαλάρωση, αλλά καλωσόρισε τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες της Ελλάδας με το μαξιλάρι ρευστότητας που χτίζει για την μεταμνημονιακή περίοδο.

Ο κ. Ντράγκι ανέφερε πως τα ελληνικά ομόλογα είναι επιλέξιμα από την ΕΚΤ μόνο αν υπάρχει το waiver (η εξαίρεση), το οποίο ισχύει μόνο για όσο η Ελλάδα είναι σε πρόγραμμα διάσωσης. Χωρίς πρόγραμμα δεν έχει waiver, είπε χαρακτηριστικά.

Το waiver είναι η εξαίρεση που επιτρέπει στις τράπεζες να καταθέτουν ελληνικά ομόλογα στην ΕΚΤ για απόκτηση ρευστότητας, αν και οι ελληνικοί τίτλοι δεν έχουν επενδυτικό rating από τους οίκους αξιολόγησης, άνω του «ΒΒΒ-».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ντράγκι είχε αφήσει παλαιότερα ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα αγορών ομολόγων (APP) που υλοποιεί η κεντρική τράπεζα, επανεπενδύοντας τους τίτλους που έχει στην κατοχή της και ωριμάζουν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter