Ντρέσελ και Σιέστρεμ τα βραβεία των κορυφαίων

Ντρέσελ και Σιέστρεμ τα βραβεία των κορυφαίων

Ο Κάλεμπ Ντρέσελ και η Σάρα Σιέστρεμ αναδείχθηκαν οι κορυφαίοι κολυμβητές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που ολοκληρώθηκε στη Βουδαπέστη. Η ανάδειξή τους έγινε με βάση ένα point system που έχει υιοθετήσει η FINA, που δίνει πέντε βαθμούς για κάθε χρυσό μετάλλιο (μόνο για τα ατομικά αγωνίσματα), τρεις βαθμούς για τη δεύτερη θέση, δύο βαθμούς για την τρίτη και έναν για την τέταρτη, καθώς και δύο επιπλέον βαθμούς για κάθε παγκόσμιο ρεκόρ.

Με βάση αυτή την κατάταξη, ο Ντρέσελ συγκέντρωσε 16 βαθμούς και πήρε την πρώτη θέση μεταξύ των ανδρών, αφήνοντας δεύτερο τον Βρετανό Ανταμ Πίτι (14β.). Ο Αμερικανός πήρε τρία χρυσά μετάλλια σε ατομικά αγωνίσματα (50μ. και 100μ. ελεύθερο, 100μ. πεταλούδα), καθώς και μία τέταρτη θέση στα 50μ. πεταλούδα. Αν προσμετρηθούν βέβαια και τα ομαδικά, ο Ντρέσελ φεύγει από τη Βουδαπέστη με επτά χρυσά, ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ του Μάικλ Φελπς, που είχε φτάσει στο ίδιο νούμερο το 2007 στη Μελβούρνη (με τη διαφορά ότι ο Φελπς είχε πάρει τότε πέντε ατομικούς τίτλους).

Στις γυναίκες, η Σάρα Σιέστρεμ συγκέντρωσε 22 βαθμούς, έχοντας τρεις νίκες σε 50μ., 100μ. πεταλούδα και 50μ. ελεύθερο, καθώς και μία δεύτερη θέση στα 100μ. ελεύθερο, αλλά και δύο παγκόσμια ρεκόρ, σε 50μ. και 100μ. ελεύθερο. Αυτά έκαναν και τη διαφορά για τη Σουηδή σε σχέση με την Κέιτι Λεντέκι, που είχε επίσης τρία χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο, αλλά έμεινε στους 18 βαθμούς, καθώς δεν κατέρριψε κάποιο ρεκόρ. Ακολούθησαν με 15 βαθμούς η Κατίνκα Χόζου και η Λίλι Κινγκ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter