Ο Άδωνης επανέρχεται: Για την κακοδαιμονία της Ελλάδας φταίει η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς

Ο Άδωνης επανέρχεται: Για την κακοδαιμονία της Ελλάδας φταίει η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς

Το άσπρο – μαύρο και το ψάρι – κρέας κάνει για μια ακόμη φορά ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνης Γεωργιάδης.

Μια ημέρα μετά την στήριξη από τον πρόεδρο του ΛΑ.ΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, που ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι είναι ο ουσιαστικός αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας (είναι ο αρχηγός της βάσης της) ο ακροδεξιός Άδωνης σε συνέντευξή του στο Real.gr επαναλαμβάνει το προσφιλές αφήγημά του πως για όλη την κακοδαιμονία της χώρας φταίει η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς.

Αν και οι δηλώσεις του Άδωνη καταρρέουν με ένα φύσημα του ανέμου, καλό είναι να υπενθυμίσουμε ότι κατά τις δεκαετίες μετά την μεταπολίτευση (αλλά και πριν από αυτήν) όλα τα σκάνδαλα, η διαπλοκή και η διαφθορά δεν είχαν κανένα αριστερό πρόσημο, ακριβώς το αντίθετο μάλιστα.

Προφανώς για τον Άδωνη Γεωργιάδη, τα σκάνδαλα αυτά ήταν στην χειρότερη περίπτωση πταίσματα, αν υπήρξε βεβαίως για τον ίδιο διαπλοκή, διαφθορά, παρακράτος ή διασπάθιση δημόσιας περιουσίας…

«Πιστεύω ακράδαντα ότι η κυριότερη αιτία της κακοδαιμονίας της Ελλάδας είναι η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς. Στην πραγματικότητα, από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν, μόνο η αριστερά κυβέρνησε. Δεν κυβέρνησε με την έννοια της κυβερνητικής εξουσίας, αν και το ΠΑΣΟΚ του ΄81 ήταν κανονικότατη αριστερά, αλλά κυβέρνησε στα μυαλά των ανθρώπων με αποτέλεσμα η χώρα μας να μείνει πάρα πολύ πίσω», είπε ο Άδωνης Γεωργιάδης.

Αλλά τα καλά και συμφέροντα γιατί ενώ κατηγορεί την Αριστερά για τις επτά πληγές του Φαραώ όταν φτάσουμε στην αλίευση ψηφοφόρων, εκεί, ακόμα και η Αριστερά έχει λόγο ύπαρξης…

Στην ερώτηση για τον πολιτικό-ιδεολογικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας ο ίδιος τον προσδιορίζει πάνω στο Κέντρο και την Δεξιά και μάλιστα φτάνει τις παρυφές της κεντροαριστεράς!

«Η Νέα Δημοκρατία είναι αυτό που λέει η ιδρυτική της διακήρυξη. Μία παράταξη Ελλήνων από τις παρυφές της κεντροαριστεράς μέχρι και το χώρο της δεξιάς».

Το πώς όλα αυτά συμβαδίζουν με ρατσιστική ρητορεία, ακραία νεοφιλελεύθερη οικονομική και αντιλαϊκή πολιτική, μόνον ο Άδωνης Γεωργιάδης το ξέρει!

Αφού βέβαια έχει περάσει το ΠΑΣΟΚ γενεές δεκατέσσερις, θέλει την κεντροαριστερά ως βασικό αντίπαλο της Ν.Δ. και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι σημαντικό να υπάρχει μία ισχυρή κεντροαριστερά στη χώρα μας. Πρέπει ο αντίπαλος πόλος της Νέας Δημοκρατίας να είναι ένα λογικό κόμμα και όχι το άθυρμα του ΣΥΡΙΖΑ (…) Είναι καλό και η Ελλάδα να αποκτήσει έναν αντίπαλο της Νέας Δημοκρατίας που θα είναι πραγματικός πολιτικός αντίπαλος σε επίπεδο ιδεών και πολιτικών και όχι στη χυδαιότητα και στη λάσπη».

Ίσως είναι λογικό να θέλει την Κεντροαριστερά, αντίπαλο, αφού συγκυβέρνησαν…

Ο Άδωνης Γεωργιάδης επαναλαμβάνει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον Λευτέρη Αυγενάκη. Προφανώς όλες αυτές οι συνομιλίες και οι δικογραφίες για το περιβάλλον του, είναι “ανύπαρκτες” (!)

«Είναι τόσο αστείες οι κατηγορίες κατά του Λευτέρη Αυγενάκη που μου κάνει εντύπωση ότι ακόμα συντηρείται αυτή η συζήτηση (…)Και ασφαλώς, δεν υπάρχει κανένα θέμα Αυγενάκη στη Νέα Δημοκρατία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter