Ο Άδωνης ονειρεύεται εκλογές και… «προετοιμάζεται»

Ο Άδωνης ονειρεύεται εκλογές και… «προετοιμάζεται»

Τη γνωστή του ρητορική και μυθοπλασία επιστρατεύει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνης Γεωργιάδης, συνεχίζοντας το προσφιλές άθλημα του καπελώματος του προέδρου και της υποστήριξης του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Αφού χθες δεν βρήκε καμία διαφοροποίηση στις θέσεις Σαμαρά και Μητσοτάκη, ενώ χαρακτήρισε «στρατηγικό εταίρο» το Κίνημα Αλλαγής, τώρα συνεχίζει με ασκήσεις ετοιμότητας προς τα στελέχη σε μία προσπάθεια να κρατήσει «ζωντανό» το αφήγημα, γιατί «αριστερή παρένθεση» ολόκληρης θητείας, μόνον παρένθεση δεν είναι. 

Μιλώντας στη Λάρισα και λίγο πριν το καλοκαίρι και την έξοδο της χώρας από τη μνημονιακή θηλιά, ανέφερε πως «η ΝΔ προετοιμάζεται για εκλογές ανά πάσα στιγμή. Οι πολιτικές εξελίξεις είναι τέτοιες που όσες διαβεβαιώσεις και όρκους να κάνει ο κ. Τσίπρας πως οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019, όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτό μπορεί να συμβεί οποτεδήποτε».

Και αντιλαμβανόμενος πως με αυτά δεν μπορεί να πείσει κανέναν τότε επιστρατεύει τα μεγάλα μέσα, δηλαδή τα εθνικά θέματα.

Τι και αν το κόμμα του προκάλεσε το θέμα του αδιεξόδου με τη πΓΔΜ, τι κι αν έχει ταχθεί υπέρ της σύνθετης ονομασίας (ο όρος Μακεδονία εντός της ονομασίας – φανταζόμαστε πως το έχει πληροφορηθεί ο κ. Γεωργιάδης), τι κι αν έχουν διαψευσθεί τόσα και τόσα σενάρια και αποκλειστικά. Εκείνος επιμένει:

«Ήδη είχαμε την συνάντηση του υπουργού εξωτερικών στην Αχρίδα για το θέμα των Σκοπίων, ένα ζήτημα το οποίο μπορεί να προκαλέσει πολύ μεγάλες και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα».

Και βέβαια ο επίλογος είναι ο ίδιος:

«Όσο το γρηγορότερο γίνουν εκλογές, τόσο το καλύτερο», τονίζοντας ότι «δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση να χειρίζεται την χώρα λόγω των κρισίμων στιγμών που διανύουμε».

Όπως φαίνεται η «παροχολογία» στην οποία επιδίδονται όλα τα στελέχη της Ν.Δ. ώστε να μαζέψουν ψήφους, δεν ευδοκιμεί και δεν πείθει, αφού η ίδια η Νέα Δημοκρατία προκάλεσε την κρίση, η ίδια (και όχι μόνη της) διέλυσε τη χώρα, τους μισθούς, τις συντάξεις, τα ασφαλιστικά ταμεία, το ΑΕΠ, τις επιχειρήσεις, τη μεσαία τάξη και τους αδύναμους.

Τώρα μάλλον θεωρεί πως η «διάσωσή» της θα έρθει από έξω, μέσω εθνικών θεμάτων, γι’ αυτό και ελπίζει σε θερμά επεισόδια και σε κρίσεις στα σύνορα.

Μπορεί να ψεύδεται, μπορεί να υποκρίνεται, μπορεί όλα τα φιλικά της ΜΜΕ να ελπίζουν στον παράγοντα Τουρκία ή στον από μηχανής θεό από τα Σκόπια, αλλά ο ακροδεξιός Άδωνης έχει να απολογηθεί και για κάτι άλλο: Σκάνδαλο Υγείας/ΚΕΕΛΠΝΟ και Novartis

Ο ίδιος δηλώνει:

«Ο κ. Τσίπρας δεν θα επιτύχει να μας σπιλώσει γιατί είμαστε πεντακάθαροι»…

Τελικά δεν μας είπε: Το σκάνδαλο Novartis είναι σκάνδαλο ή σκευωρία. Ή και τα δύο μαζί, όπως είπε πρόσφατα ο πρόεδρος του κόμματός του, Κυριάκος Μητσοτάκης;

Όπως και να’χει, κάτι πρέπει να πουν…

Γιατί αυτές δεν είναι θέσεις… Απολογία ενοχής είναι! 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter