Ο Άδωνης ξαναχτύπησε: «Προτείναμε το 2008 σύνθετη ονομασία στον Γκρουέφσκι γιατί ξέραμε ότι θα αρνηθεί»! (Audio + Video)

Ο Άδωνης ξαναχτύπησε: «Προτείναμε το 2008 σύνθετη ονομασία στον Γκρουέφσκι γιατί ξέραμε ότι θα αρνηθεί»! (Audio + Video)

Τις δικές του ερμηνείες στις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την πΓΔΜ – κινούμενος μεταξύ φαιδρότητας και επιπολαιότητας – έδωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνης Γεωργιάδης φθάνοντας να πει πως όταν η ΝΔ μιλάει για «σύνθετη» ονομασία (συμπεριλαμβανομένων όλων των πρωτοκλασάτων στελεχών)… μπλοφάρει!

Ο ίδιος θυμάται το παρελθόν του στο ΛΑΟΣ ενώ δεν διστάζει να ερμηνεύσει τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη που έχει ταχθεί επανειλημμένα υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας…

Μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο 24/7 υποστήριξε πως η χώρα μας είναι «πολύ ισχυρή» (προφανώς εννοεί επί ΣΥΡΙΖΑ) σημειώνοντας πως μια σύνθετη ονομασία είναι «επώδυνος συμβιβασμός».

«Σήμερα η διπλωματική θέση της χώρας είναι πολύ ισχυρότερη από το 2008 απέναντι στα Σκόπια», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος θυμήθηκε το παρελθόν του στο ΛΑΟΣ, πως ήταν κατά της σύνθετης ονομασίας σημειώνοντας μάλιστα: «πίεζα να μην δοθεί το όνομα, το οποίο δεν έδωσε τελικά ο Καραμανλής»

Στο ερώτημα εάν η ΝΔ τελικά συμφωνεί ή διαφωνεί με τη σύνθετη ονομασία, ο Άδωνης Γεωργιάδης απάντησε εκ μέρους όλων των μελών και πρωτοκλασάτων στελεχών της ΝΔ λέγοντας πως «Θα θέλαμε να μην υπάρχει σύνθετη ονομασία»

Σημειώνει μάλιστα πως: 

«Παρά ταύτα, επειδή δεν πρέπει να φαίνεται η χώρα ότι είναι αδιάλλακτη και ότι δεν επιδιώκει λύση, εάν βλέπαμε ότι υπήρχε από τους Σκοπιανούς μία διάθεση μίας συνολικής καλής συμφωνίας, θα τη συζητάγαμε. Μέχρι εκεί. Δε τη θέλουμε όμως και προτιμούμε να μην υπάρχει».

Το καλό το φυλάει στο τέλος γιατί ερμηνεύει και τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη:

«Η κ. Μπακογιάννη είναι υπέρ της λύσης. Ούτε η κ. Μπακογιάννη ούτε κανείς άλλος επιθυμεί τη σύνθετη ονομασία. Η ΝΔ θέλει μία λύση πακέτο. Η βασική μας διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ είναι απλή: Εκπροσωπούμε ένα χώρο η επιθυμία του οποίου είναι να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία, για αυτούς θα είναι επώδυνος συμβιβασμός».

Για να στηρίξει όλα αυτά σημείωσε πως «Το 2008 η τότε κυβέρνηση πρότεινε μία σύνθετη ονομασία γνωρίζοντας ότι έχει απέναντι της το Γκρούεφσκι, ο οποίος θα αρνείτο και υποστήριξε ότι τη χώρα δεσμεύουν μόνο οι συμφωνίες και όχι οι προτάσεις. Έκανε λόγο για ένα έξυπνο διπλωματικό παιχνίδι της ΝΔ το 2008 και μία μεγάλη επιτυχία του Κώστα Καραμανλή και της Ντόρας Μπακογιάννη».

Ας θυμηθούμε όμως και τι έλεγε τότε ο Άδωνης Γεωργιάδης:

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο είχε χαρακτηρίσει ως ένα «λαϊκιστή, βαθύπλουτο γόνο που κάθεται», είχε καταφερθεί και εναντίον της Ντόρας Μπακογιάννη και του Κώστα Καραμανλή.

«Ο Κώστας Καραμανλής και η Ντόρα Μπακογιάννη προσπάθησαν να κοροϊδέψουν τον Ελληνικό λαό και να ξεπουλήσουν τη Μακεδονία», είχε δηλώσει πριν από λίγα χρόνια ο Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την κ. Μπακογιάννη ως «εθνικά επικίνδυνη και διορισμένη από τις ΗΠΑ»

https://www.youtube.com/watch?v=pcOAJiK3cw8

ΣΥΡΙΖΑ: Οι δηλώσεις Γεωργιάδη αποτελούν μια θλιβερή γραφικότητα

Ανακοίνωση στην οποία καταλογίζει θλιβερή γραφικότητα στον αντιπρόεδρο της ΝΔ ‘Αδωνι Γεωργιάδη, αναφορικά με τοποθέτηση του για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε πως η πρόταση για σύνθετη ονομασία που είχε καταθέσει η κυβέρνηση της ΝΔ προς την κυβέρνηση της πΓΔΜ το 2008, δεν ήταν κάτι άλλο από μπλόφα! Δηλώσεις σαν κι αυτές θα μπορούσαν να εκληφθούν μόνο ως θλιβερή γραφικότητα. Ωστόσο, το ότι ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προβαίνει στον ισχυρισμό πως οι κυβερνήσεις της χώρας μπορούν να αντιμετωπίζουν τις διεθνείς σχέσεις και την εξωτερική πολιτική της χώρας με όρους τζόγου και να ισχυρίζεται πως είχαν σκοπό να κοροϊδέψουν τη διεθνή κοινότητα, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο» αναφέρει στην ανακοίνωση του το κυβερνών κόμμα.

Ενώ καταλήγοντας επισημαίνει: «Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως η θέση που είχε ο ίδιος τότε, ως βουλευτής του ΛΑΟΣ, ήταν εναντίον της σύνθετης ονομασίας, θέση η οποία έγινε εντέλει αποδεκτή από τη ΝΔ. Συμφωνεί άραγε η τότε υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ Ντ. Μπακογιάννη με τη δήλωση αυτή, όπως και με το ότι η ίδια μπλόφαρε το 2008; Ο επικεφαλής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει να πει κάτι για όλα αυτά;»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter