Ο Άδωνις αντιμέτωπος με απιστία: Ζημίωσε 93 εκατ. ευρώ το Δημόσιο με νόμο του, παρά τις αντίθετες εισηγήσεις του ΕΟΠΥΥ

Ο Άδωνις αντιμέτωπος με απιστία: Ζημίωσε 93 εκατ. ευρώ το Δημόσιο με νόμο του, παρά τις αντίθετες εισηγήσεις του ΕΟΠΥΥ

Να εξηγήσει τα… ανεξήγητα επιχείρησε για πολλοστή φορά ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος καταβάλλει… απεγνωσμένες προσπάθειες να πείσει ότι οι αποκαλύψεις του Documento για τις σχέσεις του με τις φαρμακευτικές εταιρείες, επί υπουργίας του, δεν ευσταθούν.

Αυτήν τη φορά κατέφυγε στο Twitter για να προσπαθήσει να αντικρούσει τα στοιχεία του Documento, που αποδεικνύουν ότι, με ρυθμίσεις και νόμο που πέρασε, αυξήθηκαν επί της ουσίας οι τιμές των φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ), ζημιώνοντας το Δημόσιο, παρά τις αντίθετες εισηγήσεις του ΕΟΠΥΥ.

Το… «επιχείρημά» του τώρα είναι ότι το έγγραφο του ΕΟΠΥΥ το οποίο προειδοποιούσε ότι η τοποθέτηση των φαρμάκων υψηλού κόστους στα φαρμακεία θα δημιουργούσε στο Δημόσιο “τρύπα” 93 εκατ. ευρώ ήταν γνωστό στη Βουλή όταν ψηφίστηκε ο νόμος του.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2017/03/19/58ce7a84cd3a182a92151071.pdf

Δηλαδή, εντάξει μωρέ, ζημιώθηκε το Δημόσιο, αλλά φταίει η Βουλή και η ΝΔ που γνώριζαν την «τρύπα», αλλά ψήφισαν υπέρ του νόμου και κάπως έτσι δεν τίθεται θέμα δικής του ευθύνης για απιστία κατά του Δημοσίου.

Υπενθυμίζεται όμως ότι ήδη ο πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία, μετά από τα τόσα σκάνδαλα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Δείτε τον διάλογο που είχαν στο twitter ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης και ο Άδωνις Γεωργιάδης:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter