Ο αμισθί νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ και η Νέα Δημοκρατία που… δεν έχει ιδέα από οικογενειοκρατία

Ο αμισθί νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ και η Νέα Δημοκρατία που… δεν έχει ιδέα από οικογενειοκρατία

Ήρθε η στιγμή στην πολιτική ζωή της χώρας που η Νέα Δημοκρατία του Κ. Μητσοτάκη κατηγορεί άλλους για… οικογενειοκρατία. Αφορμή, η τοποθέτηση του Στέλιου Παππά, πατέρα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, στη θέση του αμισθί προέδρου του ΟΑΣΘ.

Ευκαιρίας δοθείσης και καθώς όταν ο ηγετικός πυρήνας της ΝΔ εξαπολύει κατηγορίες για οικογενειοκρατία γελάνε και… τα τσιμέντα της Πειραιώς, θα άξιζε να μας εξηγήσει η αξιωματική αντιπολίτευση ποιος συνέταξε την ανακοίνωση. Γιατί σίγουρα θα ταλαιπωρήθηκαν αρκετά στην Πειραιώς να βρουν κάποιον που να μην συνδέεται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με τις οικογένειες Βαρβιτσιώτη, Κεφαλογιάννη και -φυσικά- Μητσοτάκη, με τα «τζάκια» δηλαδή που «σπέρνουν» επί δεκαετίες τα πολιτικά τους «παιδιά» όχι μόνο στο κόμμα αλλά και στη δημόσια διοίκηση.

Σε κάθε περίπτωση η ΝΔ σε ανακοίνωσή της ανέφερε:

«Ο πατέρας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Παππά διορίστηκε πρόεδρος στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Προφανώς αυτό έγινε κατόπιν κλήρωσης που πραγματοποίησε ο κ. Σπίρτζης. Και σε ανώτερα!».

Σκληρή ήταν η απάντηση του Μαξίμου. Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού γίνεται λόγος για αήθη και συκοφαντική επίθεση ενώ σημειώνεται πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος «απέχει έτη φωτός από τα πρότυπα των κομματαρχών που συνήθιζαν να διορίζουν οι κυβερνήσεις της (Ν.Δ.)»

Επισημαίνεται πως ο Στέλιος Παππάς τίθεται επικεφαλής του ΟΣΘ για να καθαρίσει την «κόπρο του Αυγεία» που δημιούργησαν όσοι απολάμβαναν την στήριξη και την κάλυψη των κυβερνήσεων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται επίσης πως είναι κωμικοτραγικό να εξαπολύει κατηγορίες για νεποτισμό μια παράταξη η οποία «διαχρονικά αποτελεί ιδιοκτησία συγκεκριμένων τζακιών και συνιστά συνώνυμο της οικογενειοκρατίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Νέα Δημοκρατία επιλέγει να επιτεθεί με αήθη και συκοφαντικό τρόπο απέναντι σε έναν άνθρωπο, του οποίου η ιστορία και η πορεία, απέχει έτη φωτός από τα πρότυπα των κομματαρχών που συνήθιζαν να διορίζουν οι κυβερνήσεις της.

Ο Στέλιος Παππάς έχοντας πορεία δεκαετιών στο αριστερό και δημοκρατικό κίνημα και μια σημαντική επαγγελματική σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα, διατελώντας παράλληλα και Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, με καθολική αποδοχή από όλες τις παρατάξεις, αναλαμβάνει ένα κρίσιμο έργο.

Αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου στον υπό εκκαθάριση ΟΑΣΘ. Με προσδιορισμένη τη χρονική διάρκεια της θητείας του, συγκεκριμένα καθήκοντα και χωρίς αμοιβή. Τίθεται επικεφαλής μιας προσπάθειας να καθαρίσει η «κόπρος του Αυγεία» που δημιούργησαν στον οργανισμό, αυτοί που για χρόνια απολάμβαναν τη στήριξη και την κάλυψη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Μία παράταξη η οποία διαχρονικά αποτελεί ιδιοκτησία συγκεκριμένων τζακιών και συνιστά συνώνυμο της οικογενειοκρατίας στην πολιτική ζωή του τόπου, είναι κωμικοτραγικό να εξαπολύει κατηγορίες για νεποτισμό.

Οργισμένη ήταν και η απάντηση του υπουργείου Μεταφορών. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι στη ΝΔ «κόπτονται να διατηρήσουν τα προνόμια των χαιδεμένων παιδιών τους στον ΟΑΣΘ». «Δεν θα παίξουμε με την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ και αυτό είναι κεντρική επιλογή και κεντρικό μήνυμα. Για αυτό και τοποθετήθηκε εκεί ένα ιστορικό στέλεχος του χώρου με μεγάλη εμπειρία στα οικονομικά», ξεκαθαρίζεται.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμα ότι «ο Στέλιος Παππάς είναι οικονομολόγος με μακρά εμπειρία, πρώην πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, με συνεχείς αγώνες για την κοινωνία και τη Δημοκρατία στον τόπο, και σε αντίθεση με τους μέχρι τώρα μετόχους και επικεφαλής του μορφώματος του ΟΑΣΘ, θα ασκήσει τα καθήκοντά του στον οργανισμό χωρίς αμοιβή».

Από την πλευρά του ο ίδιος ο Στέλιος Παππάς σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «όταν συγκρούεσαι δεν μπορεί να τους ευχαριστείς όλους, θα δυσαρεστείς αυτούς που είχαν συμφέρον να συνεχίζεται μια μη ομαλή κατάσταση, και θα προσπαθήσεις να ευχαριστήσεις τον λαό που είναι και ο μεγάλος στόχος».

«Οι συγκοινωνίες είναι ένα κοινό αγαθό το οποίο πρέπει να απολαμβάνει ο πολίτης, πρέπει να υπάρχει ένα δυναμικό που να μπορεί να του το προσφέρει. Οφείλουμε να οικοδομήσουμε πάρα πολύ καλές σχέσεις με το προσωπικό έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στον κοινωνικό ρόλο ο οποίος του έχει ανατεθεί» δήλωσε ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του σημείωσε ότι «έχουμε πολύ και σοβαρή δουλειά να κάνουμε για να παίζουμε. Η σύνδεσή της δικής μου τοποθέτησης μου με τον Νίκο είναι τελείως βλακώδης. Είμαστε στο κίνημα με κατάθεση ψυχής. Μερικές φορές γελάω μερικά από αυτά που λέγονται και θα τα χρησιμοποιώ ως ανέκδοτα».

Τέλος, σε ότι αφορά την αποποίηση μισθού απαντά ότι «ήταν ζήτημα τιμής για μένα να αποποιηθώ τον μισθό του προέδρου του ΟΑΣΘ την στιγμή που οι εργαζόμενοι είναι δύο μήνες απλήρωτοι. Είμαι λιτός άνθρωπος, μου φτάνει η σύνταξή μου και κυκλοφορώ με το λεωφορείο. Θα δημοσιοποιήσω όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter