Ο αντιμνημονιακός ηγέτης Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο αντιμνημονιακός ηγέτης Κυριάκος Μητσοτάκης

Το ασφαλές βήμα του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), στη Θεσσαλονίκη επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να ενισχύσει την προσπάθειά του να ενδυθεί το μανδύα του αντιμνημονιακού και αντιδιαπλεκόμενου ηγέτη.

Μιλώντας νωρίτερα, στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Συνδέσμου ο Πρόεδρος της ΝΔ στάθηκε στην εμπλοκή των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό χρέος προκειμένου να επιτεθεί στον Πρωθυπουργό για μια ‘άλλη απάτη ή αυταπάτη’ καθώς , όπως υποστήριξε, ενώ «προεξοφλούσε δημοσίων απρόσμενα θετικές εξελίξεις» στο προχθεσινό Eurogroup «δεν ιχνογραφήθηκε καν η λύση για το χρέος». Αποφεύγοντας να τοποθετηθεί στη σημερινή πρόσκληση του υπουργού Επικρατείας Ν.Παππά για εθνική προσπάθεια στο ζήτημα του χρέους, ο κ. Μητσοτάκης έστρεψε τα πυρά του στους Ευρωπαίους εταίρους, έχοντας παράλληλα το βλέμμα στραμμένο στα εσωκομματικά της ΝΔ, όταν υποστήριξε πως « η μειωμένη αξιοπιστία της σημερινής Κυβέρνησης δεν επιτρέπεται να αποτελεί άλλοθι (σ.σ. των ευρωπαίων) για να μην τηρούν τις δικές τους δεσμεύσεις», οι οποίες προήλθαν από «τη συμφωνία του Νοεμβρίου του 2012 που καθόρισε την ανάγκη να γίνουν επιπρόσθετες παρεμβάσεις στο ελληνικό χρέος».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, παρακάμπτοντας το γεγονός ότι όλες τις προηγούμενες ημέρες ακόμη και κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη, η ΝΔ κατέβαλλε φιλότιμες προσπάθειες για να ανακτήσει τις γέφυρες με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε στις εξαγορές που γίνονται στα ΜΜΕ, επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για καταστάσεις διαπλοκής. Όπως υποστήριξε , «επιχειρείται, σε κοινή θέα, μια ωμή παρέμβαση στο χώρο των Μ.Μ.Ε. Με τα λεφτά της νέας διαπλοκής και με τα υλικά της παλιάς. Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες, με αφετηρία μια προκλητική φωτογραφική τροπολογία για χάρισμα προστίμου πολλών εκατομμυρίων, είναι πρωτοφανή και συνιστούν τεράστιο σκάνδαλο». «Ο κ. Τσίπρας χτίζει μεθοδικά τη δική του διαπλοκή. Τον προειδοποιούμε, όμως. Αυτός και οι νέοι συνοδοιπόροι του θα μας βρουν απέναντι. Αυτοί χαρίζουν πρόστιμα. Εμείς δεν θα τους χαριστούμε», ανέφερε, δείχνοντας ότι η ΝΔ προτίθεται να κρατήσει ψηλά στον αντιπολιτευτικό της λόγο την κινητικότητα στα ΜΜΕ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter